Dekotaman Harian Metro memaparkan isu, idea dan tips dekorasi rumah.

Sabtu, 23 September 2023.

Antara elemen penting dalam dekorasi rumah adalah aspek pencahayaan.

Sabtu, 16 September 2023.

Ramai beranggapan kediaman yang kecil sukar diubah suai dan ditata hias mengikut konsep diinginkan berikutan ruang yang terhad.

Sabtu, 9 September 2023.

RUMAH kecil atau ‘tiny house’ adalah satu konsep kediaman yang meraikan gaya hidup dengan mendiami unit kediaman kecil dengan kelengkapan sederhana.

Sabtu, 9 September 2023.

MESKIPUN tinggal di kawasan perumahan bertingkat, hobi penghuni

Sabtu, 2 September 2023.

Sentuhan kreatif wanita ini berjaya mentransformasikan rumah mampu milik Selangorku yang dimilikinya menjadi kediaman 'mewah.'

Sabtu, 2 September 2023.

Peningkatan bil elektrik membebankan pengguna kerana kesannya turut meningkatkan perbelanjaan isi rumah.

Sabtu, 26 Ogos 2023.

Tenang dan mendamaikan. Hasil gabungan elemen alam semula jadi daripada pokok bunga dan penggunaan rona lembut antara kelebihan dekorasi berkonsepkan rumah ladang (...

Sabtu, 26 Ogos 2023.

Tumpuan utama bagi setiap kediaman pastinya adalah ruang tamu.

Sabtu, 19 Ogos 2023.

GEMBIRA tidak terkata pemilik rumah bersaiz 870 kaki persegi ini sebaik sahaja menyelak daun pintu, konsep dekorasi idaman menjadi kenyataan.

Sabtu, 19 Ogos 2023.

APABILA menata hias rumah, kerja seperti mengecat atau menukar permaidani baharu biasanya mengeluarkan aroma yang kurang menyenangkan.

Sabtu, 12 Ogos 2023.

SEBAIK melangkah masuk ke dalam kediaman ini, seolah-olah berada di sebuah villa.

Sabtu, 12 Ogos 2023.

LANDSKAP yang dibina bukan sekadar untuk pengindahan sesuatu kawasan malah mampu menjadi terapi berkesan untuk kesihatan fizikal dan mental secara tidak langsung.

Sabtu, 5 Ogos 2023.

BEBERAPA minit menonton video yang dimuat naik wanita ini di media sosialnya tertanya mengundang rasa sebak penonton apabila si ibu menangis meluahkan rasa puas...

Sabtu, 29 Julai 2023.

SENGKUAP merujuk kepada struktur binaan kekal atau separa kekal menjadi penambahan struktur sedia ada, selain mempunyai pelbagai fungsi penting.

Sabtu, 29 Julai 2023.

GERBANG bukan sekadar aksesori bagi taman atau sesuatu landskap semata-mata, ia memberi gambaran kepada keseluruhan konsep laman itu.

Sabtu, 22 Julai 2023.

BUKAN satu perkara mudah terutama bagi seorang wanita yang perlu berdepan kontraktor untuk menguruskan kerja pengubahsuaian dan dekorasi tanpa keberadaan suami yang...

Sabtu, 22 Julai 2023.

PENANAMAN pokok di persekitaran rumah bukan sahaja memberi nilai estetik yang tinggi iaitu pemandangan yang cantik disebabkan berwarna-warni yang diresapi dengan...

Sabtu, 15 Julai 2023.

KEINDAHAN seni dekorasi memberikan tafsiran subjektif dalam kalangan pencintanya.

Sabtu, 8 Julai 2023.

MENGGEMARI warna natural mendorong suri rumah ini memilih konsep 'farm house' atau rumah ladang untuk menata hias kediamannya di Jenjarom, Banting, Selangor.

Sabtu, 8 Julai 2023.

APABILA mengubah suai rumah, pintu adalah komponen utama yang akan diberi perhatian.