Sabtu, 23 Oktober 2021.

MELIHAT rak kayu yang menjadi tempat simpanan koleksi kereta mainan Hotwheels kukuh tergantung di dinding rumah memberi satu kepuasan kepada Mohd Noor Affendi Abdul...

Sabtu, 16 Oktober 2021.

MINAT mendalam terhadap tumbuh-tumbuhan termasuk pokok hiasan hijau mendorong wanita ini menata hias rumahnya seperti berada dalam sebuah taman indah.

Sabtu, 16 Oktober 2021.

AIR sememangnya sesuatu yang terpenting bagi semua bentuk hidupan, tetapi tahukah anda bahawa air juga adalah elemen positif yang melambangkan peredaran,...

Sabtu, 9 Oktober 2021.

Bagaikan berada di taman rimba.

Sabtu, 9 Oktober 2021.

Antara cara untuk menghasilkan impak menarik di sesuatu ruang dalam kediaman adalah dengan menggunakan tekstur dan stail jubin yang berbeza.

Sabtu, 2 Oktober 2021.

MESKIPUN dari segi keluasan rumah ini tidak begitu besar, namun pasangan suami isteri ini begitu bijak dalam mengatur strategi penataan ruang supaya ia tampak luas...

Sabtu, 2 Oktober 2021.

PEMASANGAN kabinet dapur antara yang menjadi idaman si pemilik kediaman terutama untuk suri rumah kerana ia dilihat mampu melengkapkan hiasan dalaman.

Sabtu, 25 September 2021.

SEJURUS melepasi pintu gerbang Villa Warisan yang terletak di Kampung Delek Baru, Klang, Selangor, penulis rasakan seperti sudah ‘terbang’ ke Ubud Bali, Indonesia...

Sabtu, 25 September 2021.

PERKEMBANGAN terkini mengenai ‘trend’ pokok hiasan sesuai untuk ditanam sering menjadi kepekaan peminat dunia landskap.

Sabtu, 18 September 2021.

Melihat gambar yang dikongsi di laman sosial, penulis sebenarnya tidak mengetahui ia adalah sebuah kuarters guru di Kota Tinggi, Johor.

Sabtu, 18 September 2021.

Bermula sekadar hobi menanam pokok bunga orkid, kini kediamannya yang terletak di Hulu Langat, Selangor itu bagaikan taman bunga.

Sabtu, 11 September 2021.

SUDAH namanya orang seni, setiap sentuhan pasti menyerlahkan kreativiti tersendiri dengan aura keunikan luar biasa.

Sabtu, 11 September 2021.

SETIAP orang mengimpikan untuk memiliki landskap yang unik dan menarik di rumah masing-masing.

Sabtu, 4 September 2021.

PENYEWA penuh inspirasi!Itu yang penulis dapat gambarkan berkenaankeluarga kecil yang menyewa kediaman tiga bilik ini sejak setahun lalu.

Sabtu, 28 Ogos 2021.

Pemilik rumah biasanya tidak terkecuali daripada melakukan kerja pengubahsuaian bagi membaik pulih bahagian atau ruang yang rosak.

Sabtu, 28 Ogos 2021.

Sarat nilai estetika dan unik! Perkataan yang paling tepat menggambarkan landskap sentuhan Musa Ibrahim pada taman mini yang terletak di sisi ruang parkir di...

Sabtu, 21 Ogos 2021.

Rumah kontena antara kediaman alternatif yang dibina sepenuhnya menggunakan kontena perkapalan.

Sabtu, 21 Ogos 2021.

Minat mendalam terhadap penghasilan produk berasaskan kayu mendorong individu ini terbabit secara serius dalam bidang itu sejak lapan tahun lalu.

Sabtu, 14 Ogos 2021.

KEUNIKAN ‘rumah kecil’ dalam kawasan sawah padi di Kampung Belukar, Pasir Mas, Kelantan mencuri perhatian ramai.

Sabtu, 14 Ogos 2021.

RUMAHKU syurgaku. Tidak kira kecil atau besar, ia bukanlah ukuran jika kita kreatif menghias dengan secantiknya.