X
Sabtu, 1 Mei 2021.

MELIHAT kediaman yang dihias bak hotel, tidak siapa menyangka pemiliknya seorang yang masih bujang.

Sabtu, 24 April 2021.

RUMAH yang memiliki landskap laman menarik bukan sahaja selesa untuk didiami, malah turut memberi banyak kelebihan kepada pemiliknya.

Sabtu, 24 April 2021.

KEUNIKAN seni bina dan dekorasi Hospital Universiti Teknologi Mara (HUiTM) Puncak Alam, Selangor kini menjadi tumpuan dan tarikan ramai.

Sabtu, 17 April 2021.

NURHAYATI Ismail dan suaminya, Khairi Syazwan Kamaruzaman tidak menyangka tugasan untuk menyiapkan perhiasan pelamin berkonsepkan tatarias Scandinavia mencetuskan...

Sabtu, 10 April 2021.

Jika melihat luaran kediaman Norpadilah Afandi, 39, ramai akan menyangka ia hanyalah rumah kampung tipikal separa bersimen dengan dinding kayu beratap genting.

Sabtu, 10 April 2021.

Dalam menata ruang kediaman, selalunya pemilik lebih fokus kepada rekaan perabot selain lampu dan kipas.

Sabtu, 3 April 2021.

SEJAK Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan pada tahun lalu berikutan pandemik Covid-19, aktiviti berkebun menjadi trend baharu dalam masyarakat di negara...

Sabtu, 3 April 2021.

TERRARIUM iaitu perhiasan tanaman dan pelbagai aksesori dalam bekas atau balang yang diperbuat daripada kaca atau plastik lut sinar mendapat tempat peminat hiasan...

Sabtu, 27 March 2021.

JIKA ditanya kepada golongan muda apa tema dekorasi pilihan, pasti konsep minimalis yang menjadi sebutan.

Sabtu, 27 March 2021.

IDEA dekorasi menarik Pertubuhan Prihatin Wanita Kelantan dengan kerjasama Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandaraya Islam (MPKB-BRI) dan Universiti Kebangsaan Malaysia...

Sabtu, 20 March 2021.

MELANGKAH masuk ke ruang kediaman di Shah Alam, Selangor ini ternyata memperlihatkan pemiliknya gemarkan sesuatu yang ringkas dan kemas.

Sabtu, 20 March 2021.

DALAM menghias kediaman peribadi atau disewa, kadang-kala si penghias tidak dapat lari daripada menggunakan bingkai sebagai antara elemen hiasan.

Sabtu, 13 March 2021.

SEPERTI kediaman yang dihuni warga Sicily di Itali! Itu bayangan penulis apabila menatap setiap sudut dekorasi dalam rumah Azemee Johar dan isteri, Wany Zubry bersama...

Sabtu, 13 March 2021.

DALAM memfokuskan terhadap penggunaan kolam renang sebagai riadah, ada sesetengah rekaan atau kemasan dalaman bagi ruang itu boleh menambah seri kepada landskap atau...

Sabtu, 13 March 2021.

APABILA banyak berada di rumah, ruang laman yang boleh dijadikan taman ‘hinggap’ untuk bersantai bersama keluarga antara yang perlu diberi perhatian.

Sabtu, 6 March 2021.

PADA mulanya, ramai beranggapan pemilihan warna hitam tidak sesuai untuk kediaman kerana dikatakan menyebabkan ruang kelihatan sempit.

Sabtu, 6 March 2021.

SAMBUTAN Hari Landskap Negara 2021 sangat signifikan kerana ia dilihat sebagai penerus kepada fasa seterusnya terhadap kelestarian pembangunan landskap negara.

Sabtu, 6 March 2021.

RUANG dalamannya diubah suai bagaikan ruang kediaman. Rekaan katil, kabinet dan rak buku dengan bahagian dinding serta siling ditutup dengan kayu palet.

Sabtu, 27 Februari 2021.

SEIRING perkembangan teknologi, konsep rumah pintar sememangnya semakin diminati.

Sabtu, 27 Februari 2021.

SELEPAS seharian sibuk dengan urusan kerja pastinya anda mahu berehat di kamar tidur yang selesa dan menenangkan.