Selasa, 3 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Pematuhan prosedur operasi standard (SOP) semata-mata tidak memadai sebaliknya senaman dan pengambilan makanan sihat perlu seiring bagi meningkatkan tahap kesihatan diri.

Selasa, 3 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Sembilan lokaliti di Sabah, Pahang dan Terengganu dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) bermula Khamis ini sehingga 18 Ogos.

Isnin, 2 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Seramai 348 individu dikenakan kompaun kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) dalam Operasi Pematuhan SOP oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM), semalam.

Isnin, 2 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Lima lokaliti di Sabah, Kelantan dan Sarawak akan dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) selama dua minggu, mulai Rabu ini.

Isnin, 2 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Polis sudah menerima dua laporan berhubung perhimpunan diadakan sekumpulan Ahli Parlimen berhampiran Dataran Merdeka di sini, hari ini.

Isnin, 2 Ogos 2021.

Kuching: Seorang lelaki naik angin dengan menyerang anggota keselamatan yang bertugas apabila gagal keluar dari kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Kampung Telaga Air di sini, semalam.

Isnin, 2 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Pelan Pemulihan Negara (PPN) yang sedang dilaksanakan negara untuk keluar daripada pandemik Covid-19 adalah setanding pelan seumpamanya di negara maju seperti Amerika Syarikat (AS) dan Kanada.

Ahad, 1 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Sebanyak 23 lokaliti dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Sabah dan Terengganu bermula Selasa ini hingga 16 Ogos nanti.

Ahad, 1 Ogos 2021.

Alor Gajah: Padah menaiki kereta melebihi had dibenarkan menyebabkan empat remaja lelaki dikompaun RM1, 500 seorang di Jalan Kereta Api Lama, Durian Tunggal, di sini, semalam.

Ahad, 1 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Seorang wanita dipanggil memberi keterangan bagi membantu siasatan berhubung penganjuran majlis perkahwinan di sebuah dewan di Jalan Ampang, di sini, pada 27 Julai lalu.