Sabtu, 8 Mei 2021.

Kuala Lumpur: Malaysia dijangka mencapai 5,000 kes positif sehari dalam masa dua hingga tiga minggu akan datang berdasarkan unjuran nilai kadar kebolehjangkitan (RT) semasa iaitu 1.10.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Kuala Lumpur: Tindakan 13 individu termasuk seorang penjawat awam berhibur sambil menghisap dadah dalam parti liar di sebuah residensi Jalan Imbi, di sini, mengundang padah apabila ditahan polis awal pagi tadi.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Kuala Lumpur: Biarpun sambutan Aidilfitri berbaki hanya empat hari lagi, pusat beli belah sekitar ibu kota yang sebelumnya menjadi tumpuan ramai untuk membuat persiapan menyambut hari raya dilihat lengang.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Jerantut: Kerajaan tidak bercadang melaksanakan satu lagi tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara setakat ini, sebaliknya meneruskan perintah itu secara bersasar, kata Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Kuala Lumpur: Polis Kuala Lumpur melaksanakan sembilan sekatan jalan raya (SJR) sempena Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 di Kuala Lumpur yang bermula semalam.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Kota Bharu: Kerajaan Negeri Kelantan memutuskan untuk menguatkuasakan penutupan gerai atau penjaja tepi jalan, penjaja beredar dan seumpamanya bermula esok.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Kuala Lumpur: Semua jabatan dan agensi penguatkuasaan di bawah Kementerian Dalam Negeri (KDN) diarah meningkatkan bilangan operasi pemantauan dan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana individu melanggar prosedur operasi standard (SOP) yang diwartakan.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Tapah: “Walaupun sedih kerana sudah masuk kali kedua tak dapat beraya dengan anak dan cucu, saya reda dengan ketentuan Tuhan,” kata seorang penduduk Kampung Lubuk Katak, Wazir Mohd Said, 63, selepas kampung berkenaan dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) mulai semalam sehingga 20 Mei ini.

Sabtu, 8 Mei 2021.

Putrajaya: Orang ramai dari kawasan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) diingatkan tidak sesekali ingkar dengan cuba merentas untuk aktiviti sosial dan riadah.

Sabtu, 8 Mei 2021.

TIDAK sampai seminggu lagi umat Islam di seluruh dunia menyambut Aidilfitri. Jika tahun lalu kita semua meraikan lebaran dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), tahun ini situasi sama berulang lagi.