Isnin, 3 Jun 2024.

Gerik: “Waktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dulu sangat mencabar hingga saya pernah berdoa supaya Allah SWT letakkan saya di tengah hutan.

Isnin, 19 Jun 2023.

Marang: Warga emas mengerah kudrat lebih tiga tahun menghiasi perkarangan rumahnya yang turut dijadikan kedai makan dengan menggunakan pelbagai barangan terbuang.

Ahad, 18 Jun 2023.

Bangi: Bermula dengan menjadi ‘pemburu’ air kopi di merata tempat, siapa sangka Ahmed Benazzi Fauzi kini bergelar usahawan minuman berkenaan.

Isnin, 24 April 2023.

Kuala Lumpur: Golongan gelandangan yang sebelum ini diberi peluang apabila ditawarkan pekerjaan untuk mengubah kehidupan mereka kini dilihat kembali ‘menghuni’ tempat lama mereka di ibu negara.

Ahad, 6 March 2022.

Kuala Lumpur: Sikap tidak bertanggungjawab segelintir masyarakat yang membuang kucing menjadi punca peningkatan haiwan peliharaan itu di jalanan.

Selasa, 22 Februari 2022.

Alor Setar: Kerajaan negeri tidak berhasrat mencadangkan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksana berikutan semua 11 daerah di negeri ini berada dalam zon merah Covid-19.

Isnin, 21 Februari 2022.

Seremban: Kerajaan Negeri Sembilan tidak bercadang melaksanakan semula sekatan pergerakan dalam masa terdekat susulan tujuh daerah di negeri ini berstatus zon merah Covid-19 sejak semalam.

Isnin, 7 Februari 2022.

Kuala Lumpur: Tiada keperluan untuk negara melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) walaupun kes harian Covid-19 melonjak naik akibat gelombang varian Omicron.

Isnin, 31 Januari 2022.

Kuala Lumpur: Akibat desakan hidup kehilangan sumber pendapatan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lalu, penyanyi Tuah Adzmi terpaksa menjual kereta jenama Mini Cooper miliknya dengan harga RM18,000 saja.

Khamis, 13 Januari 2022.

Kuala Lumpur: “Tiada lagi PKP kerana kesannya kepada ekonomi negara adalah terlalu besar”. Itu penjelasan Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali ketika ditanya sama ada negara akan melaksanakan kembali Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi membendung penularan varian baharu Covid-19.