Khamis, 2 Februari 2023.

BAGI kebanyakan penggemar aktiviti lasak seperti mendaki gunung, Gunung Datuk, Negeri Sembilan biasanya menjadi destinasi pilihan sebagai tempat latihan sebelum...

Khamis, 26 Januari 2023.

Terletak di dalam lingkungan Hutan Simpan Sepagaya di Lahad Datu, Sabah lokasi ini sememangnya terkenal dengan pelbagai aktiviti luar cukup menarik.

Khamis, 26 Januari 2023.

Nakawan Ultra yang berlangsung pada 9 dan 10 Disember lalu, adalah acara penutup bagi penulis mengikuti perlumbaan larian denai ultra 2022.

Khamis, 19 Januari 2023.

Seperti namanya Semporna, pemandangan pulau yang terletak di sebelah pantai timur Sabah ini cukup terkenal dengan kejernihan air laut hijau kebiruan sehingga boleh...

Khamis, 19 Januari 2023.

Masyarakat Banjar dan Jawa adalah dua kumpulan etnik rumpun Melayu terbesar yang mendiami daerah Sabak Bernam, Selangor.

Khamis, 12 Januari 2023.

PULAU Penyu atau dikenali sebagai Pulau Selingan di Sandakan, Sabah adalah pulau terbesar dalam Taman Pulau Penyu.

Khamis, 5 Januari 2023.

Kuala Selangor dan Sekinchan, Selangor bukan sahaja terkenal sebagai lokasi ekopelancongan menarik untuk seisi keluarga malah ia juga popular dengan pelbagai...

Khamis, 5 Januari 2023.

Walaupun berapa negeri sudah kurang mengalami hujan, namun musim Monsun Timur Laut (MTL) sebenarnya masih aktif.

Khamis, 29 Disember 2022.

IMPIAN 30 peserta daripada Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) menjadi realiti apabila berjaya mengibarkan logo korporat terbesar di gunung tertinggi di Asia...

Khamis, 29 Disember 2022.

CUACA panas ketika memulakan perlumbaan pada jam 10 pagi ‘menyambut’ kehadiran pelumba denai ultra dalam kategori 50 kilometer (km) yang turut disertai penulis.

Khamis, 22 Disember 2022.

PERSEPSI penulis, Putrajaya antara lokasi percutian sesuai untuk mereka berjiwa lebih urban. Ini disebabkan daya penariknya adalah infrastruktur dan bangunan...

Khamis, 22 Disember 2022.

EKORAN tragedi di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Batang Kali, Selangor beberapa negeri menutup semua aktiviti itu sehingga diberitahu kelak.

Khamis, 15 Disember 2022.

MALAYSIA cukup terkenal sebagai sebuah negara yang menjadi destinasi pilihan pelancong dari dalam mahupun luar negara.

Khamis, 15 Disember 2022.

TASIK Timah Tasoh antara lokasi tarikan yang menjadi tumpuan pelancong tempatan dan luar negara di Perlis.

Khamis, 8 Disember 2022.

Menjelang malam, suasana di sekitar Taman Putra Perdana, Presint 1, Putrajaya bagaikan di alam fantasi.

Khamis, 1 Disember 2022.

JIKA bertandang ke Lahad Datu di Sabah anda jangan lepaskan peluang menerokai Gua Tapadung yang begitu unik kerana tersirat pelbagai kisah masyarakat setempat.

Khamis, 24 November 2022.

KEDUDUKAN Sabak Bernam yang terletak di sempadan Perak dan Selangor menjadikannya antara destinasi persinggahan popular.

Khamis, 24 November 2022.

PERCUTIAN Hayati Sahimi dan ahli keluarganya menjadi detik paling indah ketika menjelajah tiga negeri di sebelah utara tanah air baru-baru ini.

Khamis, 17 November 2022.

PITAS adalah sebuah daerah di Sabah yang terkenal dengan pengeluaran ikan bilis kering yang terletak kira-kira tiga jam perjalanan dari Kota Kinabalu.

Khamis, 17 November 2022.

Pada mulanya, van dibeli untuk memudahkannya membawa pekerja dan peralatan untuk melakukan kerja-kerja pembersihan.