Khamis, 21 Oktober 2021.

Sebaik kerajaan mengumumkan kelonggaran untuk aktiviti merentas daerah, antara perkara terawal yang penulis rancang adalah bercuti bersama suami dan anak-anak.

Khamis, 14 Oktober 2021.

PULAU Tuba adalah sebuah pulau yang kaya dengan flora dan fauna serta keindahan alam semula jadi.

Khamis, 14 Oktober 2021.

MENYAKSIKAN hutan paya bakau yang menghijau dengan menyusuri Sungai Sepang Besar di Bagan Lalang, Sepang, Selangor pastinya memberikan pengalaman berbeza.

Khamis, 7 Oktober 2021.

PENGALAMAN baharu bagi penulis tatkala menjejakkan kaki ke Pulau Langkawi baru-baru ini apabila berpeluang menikmati aktiviti berkayak sejauh kira-kira 10 kilometer...

Khamis, 7 Oktober 2021.

BUKIT Lagong, sebenarnya sebuah nama yang agak asing kepada penulis memandangkan tidak pernah langsung mengetahui mengenainya.

Khamis, 30 September 2021.

KALI pertama penulis ke Dabong, Kelantan ialah pada 2014 iaitu sebulan selepas peristiwa banjir besar yang mana keadaan sekitar pekan kecil itu hanya boleh dilihat...

Khamis, 30 September 2021.

SEBAIK kerajaan mengumumkan warga kota yang menetap di Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya boleh merentas daerah, kesempatan itu dimanfaatkan eksekutif swasta,...

Khamis, 23 September 2021.

Sejak pembukaan semula Pulau Langkawi sebagai projek rintis Gelembung Pelancongan bermula16 September lalu, ia menjadi topik ‘rancak’ dibualkan di media sosial.

Khamis, 23 September 2021.

Berkayak adalah aktiviti rekreasi di air yang bukan sahaja baik untuk kesihatan, malah memberi ketenangan apabila dapat mendekatkan diri dengan alam semula jadi.

Khamis, 16 September 2021.

Pengumuman kerajaan untuk membuka kembali sektor pelancongan tempatan dengan Pulau Langkawi sebagai projek rintis sememangnya berita yang ditunggu ramai.

Khamis, 16 September 2021.

Penggemar aktiviti lasak kini boleh mencuba keseronokan Zip Line Shah Alam yang sudah dibuka semula sejak Sabtu lalu.

Khamis, 9 September 2021.

Dilaporkan pada 16 September ini, Pulau Langkawi di Kedah bakal menjadi destinasi pertama Malaysia bagi gelembung pelancongan.

Khamis, 9 September 2021.

Terletak hanya kira-kira 40 kilometer (km) dari Pekan Kuah di Langkawi, Air Terjun Temurun bukan sesuatu yang asing dalam kalangan masyarakat setempat kerana...

Khamis, 2 September 2021.

Bagi mereka yang pernah memasuki pintu sempadan Betong, Thailand dari daerah Hulu Perak, pastinya menyedari Pekan Gerik antara pekan paling hampir selepas pekan...

Khamis, 2 September 2021.

Detik yang amat dinantikan peminat sukan lasak adalah sebaik diumumkan kebenaran melakukan aktiviti sukan, rekreasi dan riadah baru-baru ini.

Khamis, 26 Ogos 2021.

INGIN menikmati pengalaman melihat haiwan liar seperti berada di sebuah safari di Afrika? Sukau, Sabah antara lokasi paling sesuai.

Khamis, 26 Ogos 2021.

SUSULAN kelonggaran yang diberikan untuk menjalankan aktiviti rekreasi, pada April lalu penulis mengambil kesempatan ke Denai Tiga Puteri.

Khamis, 19 Ogos 2021.

JIKA berpeluang berkunjung ke Segamat, Johor, jangan lupa singgah di Takah Pengkoi, lokasi pelancongan alam semula jadi menarik yang kini mula menjadi sebutan.

Khamis, 19 Ogos 2021.

SERONOK sebenarnya jika dapat bercuti bersama seisi keluarga.

Khamis, 12 Ogos 2021.

Bagi penggemar aktiviti mendaki tebing batu, nama seperti Gunung Nenek Semukut di Tioman, Gua Damai di Batu Caves dan Bukit Takun di Rawang antara†yang popular.