STOJKOVIC mahu anaknya bermula cemerlang FOTO AFP
STOJKOVIC mahu anaknya bermula cemerlang FOTO AFP
Reuters

Munich: Serbia berusaha untuk memperbaiki permulaan perlahan mereka menentang England dan Slovenia dalam dua perlawanan pertama Euro 2024 dan akan berusaha memberi tekanan kepada Denmark dari wisel pertama, kata pengurus mereka Dragan Stojkovic.

Walaupun percubaan padu menentang England pada separuh masa kedua, Serbia tidak dapat mengelak kekalahan pertama Kumpulan C dan hanya menyamakan kedudukan dalam masa kecederaan menentang Slovenia, perlawanan di mana mereka ketinggalan untuk tempoh yang lama.

"Itu adalah salah satu isu yang kami sedang usahakan dan itu adalah sesuatu yang kami mahu perbaiki dan betulkan," kata Stojkovic kepada pemberita.

"Kami tidak akan memberikan kelebihan kepada lawan dalam 45 minit (pertama) itu.

"Sebaik sahaja kami memahami permainan dan kami mempunyai kawalan penuh terhadap bola maka keadaan berubah secara drastik."

Denmark menduduki tempat kedua dalam Kumpulan C dengan dua mata, dua mata di belakang pendahulu England, yang berdepan pasukan di tempat ketiga Slovenia dalam perlawanan terakhir mereka, dan satu di depan pasukan tercorot Serbia yang mereka hadapi di Arena Bola Sepak Munich pada hari Rabu.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 25 Jun 2024 @ 3:02 AM