UKRAINE tekad bangkit semula selepas dimalukan Romania. FOTO AFP
UKRAINE tekad bangkit semula selepas dimalukan Romania. FOTO AFP
Reuters

Duesseldorf: Rasa terhina selepas kalah aksi pembukaan Ukraine 0-3 Euro 2024 Kumpulan E kepada Romania masih belum hilang, tetapi anak buah Serhiy Rebrov sedia melakukan yang terbaik untuk melupakannya menjelang pertembungan dengan Slovakia malam ini.

Selepas kekalahan itu, pemain Ukraine meminta jurulatih Rebrov dan kakitangan untuk meninggalkan bilik persalinan mereka sementara mereka mengadakan perbincangan yang jelas untuk membincangkan apa yang salah.

"Mungkin di Jerman ini bukan perkara biasa, tetapi di negara kita ini adalah perkara biasa, di mana orang lelaki bercakap sesama mereka dan bertanya soalan mengenai apa yang berlaku," kata Rebrov kepada pemberita.

Pertahanan Ukraine Oleksandr Zinchenko tidak berminat untuk memikirkan apa yang berlaku pada perlawanan pembukaan, lebih suka melihat ke hadapan.

"Saya sangat, sangat berharap, dan saya benar-benar yakin, bahawa semua orang belajar daripada apa yang berlaku, baik secara individu mahupun berpasukan... kami mahu membuka halaman dan menumpukan perhatian 100 peratus pada permainan menentang Slovakia," katanya.

Slovakia menunggu nasib mereka pada perlawanan menentang Belgium, tetapi hadir dengan kemenangan 1-0 dalam perlawanan pembukaan mereka.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 21 Jun 2024 @ 2:40 AM