GAMBAR hiasan
GAMBAR hiasan
BERNAMA

Kuala Nerus: Murid Tahun Dua ditemukan lemas selepas tergelincir ketika mandi di Sungai Terengganu sekitar Kampung Lembah Harapan, Seberang Takir di sini, petang tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Nerus, Yusmizan Yusof berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 6.35 petang sebelum sembilan anggota bersama satu jentera dikerah ke lokasi kejadian.

"Ketika pihak bomba tiba di lokasi, mayat Muhammad Adam Qayyum Ahmad Abdul Hadi, 8, ditemukan orang awam. Pihak bomba dan pihak kesihatan bertindak melakukan Resusitasi Kardiopulmonari (CPR) sebelum mangsa disahkan meninggal dunia oleh pegawai kesihatan.

"Mayat diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut," katanya kepada pemberita di tempat kejadian.

Sementara itu, Ahmad Mizan Hashim, 29, yang menemukan mangsa berkata, beliau dan tiga rakannya bertindak terjun ke dalam sungai untuk mencari mangsa selepas dimaklumkan mengenai kejadian.

"Saya tanya abang mangsa kawasan mana adiknya lemas sebelum kami mula menyelam. Selepas beberapa kali menyelam, saya jumpa mangsa yang berada pada kedalaman hampir satu meter dari permukaan sungai," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 1 Oktober 2020 @ 11:56 PM