PEMAIN Newcastle kecewa selepas tumpas 1-4 kepada Spurs. FOTO Reuters
PEMAIN Newcastle kecewa selepas tumpas 1-4 kepada Spurs. FOTO Reuters
AFP

London: Eddie Howe menggesa Newcastle yang keletihan untuk bangkit berjuang selepas kekalahan 1-4 kepada Tottenham ketika The Magpies bersiap sedia untuk pertembungan Liga Juara-Juara dengan AC Milan Khamis ini.

Skuad Howe perlu mengalahkan Milan di St James' Park dalam perlawanan terakhir Kumpulan F dan berharap Paris Saint-Germain kehilangan mata ketika menentang Borussia Dortmund jika mereka ingin meneruskan perjuangan ke pusingan 16 terakhir.

Selepas menanti 20 tahun untuk kembali ke Liga Juara-Juara, Newcastle terdesak untuk melanjutkan pengembaraan mereka dalam pertandingan kelab elit Eropah.

Tetapi, dihalang oleh masalah kecederaan, kekalahan suram di Tottenham dalam Liga Perdana Inggeris (EPL) menunjukkan mereka mungkin kehabisan tenaga pada masa yang paling teruk.

Howe berkata, "Kami bakal melihat perlawanan dan cuba menganalisanya dengan betul untuk menentukan siapa yang bakal dipilih pada hari Khamis. Kami tidak dipenuhi dengan pilihan.

"Ia sukar kerana kami bermain pada hari Khamis. Kami berharap untuk mempunyai skuad untuk mengatasinya, tetapi kami mengalami kecederaan yang lebih teruk daripada mana-mana pasukan yang saya ingat.

"Beberapa perlawanan terakhir ini memang sukar, tetapi saya rasa pemain itu memberikan segala-galanya," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 11 Disember 2023 @ 11:07 AM