Shakilla Khoriri
Shakilla Khoriri
Syafil Syazwan Jefri


Kuala Lumpur: "Saya suka keluarga. Saya suka anak ramai. Saya suka keluarga yang hiruk-pikuk. Saya nak jaga suami dan anak saya," kata pelakon, Shakilla Khoriri, 33, ketika ditanya mengenai kehidupannya selepas berpisah dengan bekas suami yang juga penyampai radio, Fizi Ali.

Shakilla berkata, dia terbuka untuk berumah tangga lagi sekiranya bertemu dengan jodoh yang dapat menerimanya seadanya.

"Kalau ada orang yang boleh jaga saya, orang boleh terima saya dan anak, saya akan terima orang itu dan saya akan berkahwin," katanya kepada Harian Metro.

Menurut Shakilla, apa yang penting adalah kepercayaan antara satu sama lain yang mana akan mengukuhkan hubungan dalam rumah tangga.

"Hubungan rumah tangga adalah di mana anda dan pasangan akan kongsi semua benda, takkan menghakimi anda, ada rasa percaya dan tidak rasa rasa sangsi. Itu adalah cinta," katanya.

Ditanya sama ada akan ada harapan untuk dia dan Fizi kembali bersama, Shakilla menghormati keputusan Fizi. Malah menurut Shakilla, dia difahamkan Fizi sudah memiliki kekasih.

"Saya dah betul-betul 'move on'. Kita dah tahu yang kami takkan kembali bersama. Dia pun cakap dah ada orang lain.

"Sedih memang sedih sebab kami pernah hidup bersama. Saya pernah sayang dia dan kami ada anak. Namun, bila dia dah buat keputusan untuk jumpa orang lain dan takkan kembali, saya hormat. Bila dia sendiri cakap begitu, saya dah tak ada harapan untuk bahagiakan dia," katanya.

Shakilla dan Fizi berkahwin pada 2018 sebelum mengumumkan mengenai perceraian mereka pada Disember tahun lalu.

Perkahwinan mereka dikurniakan seorang cahaya mata, Ameena Sofia, 3.

Terbaharu, Shakilla kini membintangi telefilem berjudul Bukan Khadijah arahan Nor Ashikin Zainal dan akan ditayangkan di TV1, jam 9 malam pada 30 Julai 2022.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 23 Julai 2022 @ 7:55 PM