TIMBALAN Ketua Pegawai Eksekutif LBS, Lucas Lim Kim Kiat (dua dari kiri) menerima anugerah.
TIMBALAN Ketua Pegawai Eksekutif LBS, Lucas Lim Kim Kiat (dua dari kiri) menerima anugerah.

Kuala Lumpur: Pemaju perumahan terkemuka, LBS Bina Group Berhad (LBS) merangkul Anugerah Pemaju Perumahan Malaysia (MDA) 2023 untuk kategori bawah RM 1 bilion (5 Terbaik) buat kali kedua berturut-turut.

MDA adalah penanda aras kecemerlangan bagi pemaju hartanah untuk mendedahkan mereka ke peringkat antarabangsa di samping mengukuhkan industri hartanah Malaysia di peringkat global.

Pemenang dipilih oleh panel hakim yang bertauliah dan disahkan oleh juruaudit rasmi berdasarkan rekod prestasi korporat cemerlang syarikat serta piawaian pengurusan mereka yang tinggi.

Ketua Pegawai Eksekutif LBS, Datuk Wira Joey Lim berkata, pihaknya teruja untuk menerima penganugerahan ini bagi tahun kedua berturut-turut.

"Seiring dengan matlamat kami sebagai Pemaju Perumahan Rakyat,' LBS komited memenuhi jangkaan pembeli dan memberikan hasil berkualiti tinggi yang akan memberi manfaat kepada semua.

"Usaha ini selaras dengan prinsip utama LBS yang berpaksikan elemen 'Mampu Milik, Kesalinghubungan dan Komuniti'," katanya dalam kenyataan.

LBS membuahkan hasil positif untuk suku kedua 2023 dengan keuntungan bersih sebanyak RM36.7 juta, menyaksikan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 10.7 peratus.

Kumpulan telah memperoleh RM1.09 bilion dalam jumlah jualan hartanah dan RM373 juta tempahan pada 15 Ogos 2023.

Angka-angka yang membanggakan ini adalah bukti bahawa LBS berada di landasan yang betul untuk mengekalkan pendapatan penghujung tahun yang kukuh.

"Diiktiraf di MDA bersama rakan industri yang lain memberi indikator bahawa LBS turut diangkat sebagai salah satu pemain industri utama dan peneraju di dalam sektor hartanah.

"LBS akan terus berkembang, dan rekod kewangan kami akan menjadi bukti kukuh kepada keupayaan Syarikat.

"Kami akan terus menawarkan produk inovatif dan terbaik yang akan memenuhi keperluan generasi semasa dan akan datang," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 26 Ogos 2023 @ 7:01 AM