Ibu bapa pasti bangga melihat perkembangan baik si manja yang mula mengamalkan nilai murni dalam diri mereka terutama di bulan Ramadan. - FOTO Dugro
Ibu bapa pasti bangga melihat perkembangan baik si manja yang mula mengamalkan nilai murni dalam diri mereka terutama di bulan Ramadan. - FOTO Dugro
Mohammad Asyraf Khalib

PROSES membesarkan anak kecil sememangnya mencabar. Apatah lagi, otak mereka diibaratkan seperti span yang mampu menyerap setiap perkataan atau tingkah laku sekeliling dengan sangat cepat.

Justeru, menjadi tanggungjawab ibu bapa memastikan anak berada dalam lingkungan yang baik bagi memupuk nilai murni supaya mereka membesar menjadi insan berguna. 

Sempena Ramadan tahun ini, Dugro® tampil menyokong ibu bapa dalam usaha mengukuhkan perkembangan anak menerusi kempen 'Kukuhkan Nilai Ramadan, Kuatkan Perkembangan 360'.

Terapkan nilai murni Ramadan ini

Kempen ini bertujuan mengingatkan ibu bapa supaya sentiasa meluangkan masa bersama anak bagi mendidik si manja secara menyeluruh melalui penerapan nilai murni.

Ia termasuk membantu ibu menyiapkan juadah sahur atau berbuka, melatih membaca doa, mengaji Al-Quran, bersedekah, bertarawih, membantu jiran, menolong ibu membuat biskut raya, menghias rumah dan banyak lagi.

Sebagai ibu bapa, anda pasti bangga melihat perkembangan baik si manja yang faham dan mula mengamalkan nilai murni dalam diri mereka terutama di bulan Ramadan.

Oleh  itu, ibu bapa perlu memainkan peranan penting dalam memberikan anak nutrisi yang secukupnya untuk tumbesaran yang sempurna.

Dapatkan bekas biskut raya Dugro® Buddies! 

Image

Menerusi kempen ini, anda juga berpeluang mendapatkan bekas biskut raya Dugro® Buddies secara PERCUMA dengan pembelian dua pek Dugro® di pasaraya dan kedai berhampiran seperti Pasaraya Lotus, Aeon, Aeon Big, TF Value Mart, dan banyak lagi.

Paling penting, jangan lepaskan peluang untuk mengumpul kesemua tiga koleksi bekas biskut raya berkenaan sebelum kehabisan stok. Anda juga boleh membuat pembelian menerusi Shopee atau Lazada. 

Menang duit raya RM2,000

Bagi mereka yang inginkan lebih keriangan menjelang Syawal ini, jangan lupa untuk sertai Peraduan Detik Gembira Biskut Raya Dugro® dan menangi hadiah wang tunai berjumlah RM2,000.

Peraduan menghasilkan biskut raya bersama si manja ini adalah hasil kerjasama Dugro® bersama Bakingroom by Ainie Syeema. Anda boleh menyemak resipi biskut raya menerusi pautan ini

Untuk menyertai peraduan ini, ikuti langkah-langkah mudah seperti di bawah:

  1. Ajak si manja membuat biskut raya menggunakan resipi daripada Bakingroom oleh Ainie Syeema.
  2. Rakam atau ambil gambar setiap detik bersama si manja.
  3. Muat naik video atau gambar di laman sosial anda beserta #PeraduanBiskutRayaDugro di ruangan kapsyen.
  4. Peraduan ini berlangsung dari 1 April hingga 30 April 2022.

Terma dan syarat sah peraduan, anda boleh klik di sini.

Dugro® NextGen NUTRI kini dengan Zat Besi Aktif!

Ramadan ini, bekalkan si manja dengan susu Dugro® NextGen NUTRI yang mengandungi Zat Besi Aktif* serta nutrien tertinggi**, membekalkan lebih nutrisi untuk tumbesaran di setiap peringkat umur iaitu satu hingga tiga tahun, tiga hingga enam tahun dan enam tahun ke atas.

Dengan kombinasi unik* Zat Besi Tertinggi** dan Vitamin C serta 21 vitamin dan mineral, segelas susu Dugro® NextGen NUTRI bernilai hanya RM1.10. Kukuhkan imuniti untuk menguatkan lagi perkembangan 360 si manja sepanjang bulan yang mulia ini.

Susu Dugro® NextGen NUTRI juga didatangkan dalam perisa Asli, Madu, dan Coklat dengan rasa yang lazat dan dapat disesuaikan mengikut kegemaran si manja. 

Image

*Dengan kombinasi optimum Vitamin C: Zat Besi dalam nisbah tiga dan empat, dalam lingkungan yang disarankan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) untuk meningkatkan penyerapan.

**Dugro Asli dan Madu Langkah 3, 4 & 5 dan Coklat Langkah 4 & 5 adalah tertinggi dalam DHA (41.8 miligram - 51.2 miligram /100 gram), Kalsium dan Zat Besi berbanding jenama lain (setiap 100 gram), berdasarkan label produk pada Feb 2021 (Harga jualan yang disyorkan kurang daripada RM30 untuk pek 900 gram/850 gram).

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 20 April 2022 @ 11:43 AM