GAMBAR hiasan
GAMBAR hiasan
BERNAMA

Seremban: Polis sedang mengesan dua individu bagi membantu siasatan berhubung kes tetak dua beranak menggunakan parang di Taman Jimah Jaya Site C, Chuah, Port Dickson dekat sini pada 16 Januari lepas.

Ketua Polis Daerah Port Dickson Superintendan Aidi Sham Mohamed berkata, individu berkenaan ialah V Vithyathran, 32, yang beralamat di Taman Springhill, Rantau dan B Selvam, 21, dari Taman Jaya Lukut, Port Dickson.

Beliau berkata, polis sudah menahan enam lelaki berusia antara 17 hingga 25 tahun antara 4.40 pagi 16 Januari hingga 9.30 malam 18 Januari lepas di sekitar Lukut dan Port Dickson yang disyaki turut terbabit dengan kes itu dan merampas dua motosikal dan sebilah parang yang disyaki digunakan untuk mencederakan mangsa.

"Semakan rekod lampau dapati lima daripada mereka mempunyai rekod lampau berkaitan jenayah dan dadah, manakala hasil ujian saringan air kencing mendapati seorang positif ganja dan ketika kejadian mereka berada dalam keadaan pengaruh alkohol.

"Kesemua mereka sudah direman selama lapan hari sehingga semalam. Arahan pertuduhan juga dikeluarkan terhadap dua daripada mereka dan seorang masih bebas, manakala empat yang lain dijadikan sebagai saksi pendakwaan," katanya dalam satu kenyataan malam tadi.

Aidi Sham berkata, kes disiasat di bawah Seksyen 326 dan Seksyen 427 Kanun Keseksaan.

Dalam kejadian 3.43 pagi pada 16 Januari lepas, seorang lelaki berusia 46 tahun dan anak lelakinya, 16, dilaporkan parah di bahagian badan dan tangan akibat diserang sekumpulan lelaki bermotosikal.

Aidi Sham, berkata mereka juga merosakkan kenderaan milik keluarga mangsa dengan memecahkan cermin kereta dan tingkap sebelum melarikan diri.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 25 January 2022 @ 8:12 AM