Foto hiasan
Foto hiasan
Mohd Khidir Zakaria


Port Dickson: Akibat mabuk, seorang lelaki ditemui mati dipercayai dipukul anaknya selepas berlaku pergaduhan antara mereka.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed berkata, kejadian berlaku jam 12.45 tengah malam tadi .

"Polis terima panggilan dari seorang lelaki mengatakan bapanya (mangsa) sudah tidak sedarkan diri di hadapan sebuah rumah di Taman D'Ambang Kota, Lukut, Port Dickson.

"Pembantu Pegawai Perubatan yang datang dari Klinik Kesihatan Bukit Pelandok mengesahkan kematian di tempat kejadian jam 1.15 pagi tadi dan mayat kemudiannya terus dibawa ke Hospital Port Dickson untuk bedah siasat," katanya dalam satu kenyataan media di sini hari ini.

Katanya, hasil siasatan polis mendapati sebelum kejadian simati didapati mabuk.

"Mangsa dipercayai bergaduh serta dipukul oleh anak lelakinya (suspek) yang tidak berpuashati kerana simati dipercayai mengeluarkan perkataan kesat dan membuat bising.

"Simati berumur 49 tahun adalah bapa kepada suspek yang berumur 26 tahun dan semakan rekod lampau mendapati suspek tidak mempunyai rekod jenayah lampau dan ujian saringan air kencing adalah negatif," katanya.

Aidi Sham berkata, suspek terus ditangkap polis hari ini jam 1.20 pagi di hadapan rumah Taman D'Ambang Kota, Lukut, Port Dickson.

"Suspek kemudiannya dibawa ke Mahkamah Seremban dan reman dibenarkan selama lima hari bermula hari ini sehingga 9 Ogos nanti.

"Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 5 Ogos 2023 @ 5:22 PM