Rabu, 15 September 2021.

Apple melancarkan telefon pintar paling ikonik keluaran mereka iaitu generasi iPhone 13 dengan penggunaan cip pemproses baharu iaitu Apple A15 Bionic.

Rabu, 15 September 2021.

Barisan generasi baharu untuk produk Apple iPad generasi kesembilan diperkenalkan dengan menggunakan cip berkuasa Apple A13 Bionic.

Selasa, 14 September 2021.

TERKESAN dengan tahap emosi kritikal sehingga ada pihak sanggup menggodam perkakas pintar mangsa seperti kamera dan mikrofon tanpa disedari pengguna.

Selasa, 14 September 2021.

SELALU terlupa meletakkan kunci, lalai untuk merekod gambar bagi nombor ruang letak kenderaan sehingga kepada penjejak bagasi.

Rabu, 8 September 2021.

California: Apple dijangka akan mengumumkan generasi baharu iPhone pada 15 September ini menerusi satu majlis khas dengan tema ‘California Streaming’.

Selasa, 7 September 2021.

Pastinya ‘gamers’ di luar sana pasti mengingati genre permainan ‘survival’ menentang zombie yang ditampilkan oleh judul permainan epik, Left 4 Dead terbitan Valve...

Selasa, 7 September 2021.

Ekosistem yang ditawarkan oleh sesebuah peranti atau jenama sebenarnya banyak mempengaruhi keputusan pengguna untuk membeli atau tidak.

Sabtu, 4 September 2021.

Apple dijangka mengumumkan barisan baharu peranti pintar mereka daripada generasi iPhone pertengahan bulan ini.

Sabtu, 4 September 2021.

Sesuai dengan tradisi inovasi serta sentiasa mendepani dunia digital dalam segenap aspek, seorang pelajar Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) mencipta sejarah apabila...

Khamis, 2 September 2021.

Tidak semua pengguna gemar memiliki sebuah set desktop yang besar terutamanyan untuk tugasan produktiviti.

Khamis, 2 September 2021.

Pembangun serta penerbit permainan terkemuka, Ubisoft mengumumkan permainan percuma selama tiga hari untuk judul Watch Dogs: Legion.

Khamis, 2 September 2021.

Jenama perkakas permainan terkemuka, ASUS Republic of Gamers (ROG) mengumumkan generasi baharu sistem storan NVMe SSD mudah alih.

Khamis, 2 September 2021.

Memiliki kad grafik berprestasi sememangnya menjadi impian setiap ‘gamers’ namun pastinya perlu membelanjakan sejumlah besar wang untuk mendapatkan perkakas yang baik...

Khamis, 2 September 2021.

MENGADAPTASI digital yang semakin pesat, Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) mengambil inisiatif baharu dengan menganjurkan dua program antarabangsa secara atas...

Selasa, 31 Ogos 2021.

Isu keselamatan siber bukan lagi perkara baharu dalam perbincangan malah sudah kerap kali diuar-uarkan dalam segenap segmen media.

Selasa, 31 Ogos 2021.

Sudah menjadi satu kemestian untuk memiliki aksesori audio tanpa wayar atau TWS terutamanya bagi pengguna yang sering bergerak daripada satu lokasi ke lokasi lain....

Rabu, 25 Ogos 2021.

Kuala Lumpur: Isu eksploitasi kanak-kanak menggunakan Internet boleh membarah memandangkan kanak-kanak serta remaja hari ini membesar dengan gajet yang mempunyai...

Selasa, 24 Ogos 2021.

MEMILIH skrin paparan adalah penting terutama bagi peminat permainan video memandangkan setiap skrin menawarkan kefungsian yang berbeza.

Selasa, 24 Ogos 2021.

RUANG dagang maya sememangnya memberi risiko yang nyata untuk pengguna daripada segenap aspek seperti pendedahan identiti, aplikasi palsu dan pelbagai lagi bentuk...

Selasa, 17 Ogos 2021.

Jenama perkakas serta pengeluar komputer terkemuka, MSI memperkenalkan skrin paparan profesional yang sesuai untuk memenuhi tuntutan segmen produk berkenaan.