Jumaat, 17 September 2021.

Melaka: Barangan rosak dan luput tarikh dengan kerugian mencecah RM10,000 susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Fasa 1 Pelan Pemulihan Negara (PPN) dilalui dengan tabah peniaga kraftangan serta makanan tradisional di Bandar Hilir di sini.

Khamis, 16 September 2021.

Bentong: Tindakan 12 individu merentas negeri dari Kuala Lumpur ke Genting Highlands di sini, tanpa permit sah membawa padah apabila mereka dikompaun RM5,000 setiap seorang.

Khamis, 16 September 2021.

Seremban: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Negeri Sembilan mengeluarkan kompaun berjumlah RM99,000 bagi kesalahan tidak patuh prosedur standard operasi (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Rabu, 15 September 2021.

Kuala Lumpur: Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) akan dilaksanakan di Kampung Paya Mengkuang, Sanggang, Temerloh, Pahang, bermula Jumaat ini.

Selasa, 14 September 2021.

Kuala Lumpur: Majlis Keselamatan Negara (MKN) mengumumkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) yang membabitkan lima lokaliti di Sabah dan masing-masing satu di Pahang serta Kelantan bermula Khamis ini hingga 29 September depan.

Ahad, 12 September 2021.

Kuala Lumpur: Satu lokaliti masing-masing di Sabah dan Pahang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) bermula 14 hingga 27 September depan.

Ahad, 12 September 2021.

Johor Bahru: Kerajaan negeri mengenal pasti lima projek pembinaan jambatan dan jalan yang lewat siap mengikut jadual ditetapkan di daerah ini.

Ahad, 12 September 2021.

Alor Setar: Polis Diraja Malaysia (PDRM) memperluaskan penggunaan dron bagi melakukan pemantauan harian di kawasan yang dilaksana Perintah Kawalan Pergerakan (PKPD) seluruh negara.

Ahad, 12 September 2021.

Petaling Jaya: “Sudah lima bulan saya tidak bekerja kerana operasi pusat urut masih belum dibenarkan. Alhamdulillah dengan adanya bantuan ini, sedikit sebanyak mengurangkan beban saya dan rakan-rakan orang kurang upaya (OKU) penglihatan yang lain.

Rabu, 8 September 2021.

Kuala Lumpur: Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya beralih kepada Fasa 2 Pelan Pemulihan Negara berkuat kuasa Jumaat ini.