Jumaat, 5 March 2021.

Langkawi: Larangan rentas daerah dan negeri ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi mengekang pandemik Covid-19 menyebabkan 23 hotel gulung tikar di pulau peranginan ini.

Jumaat, 5 March 2021.

Kota Kinabalu: Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dikenakan di Nabawan, mulai hari ini membabitkan lima mukim iaitu Nabawan, Pemuntarian, Sapulut, Pagalungan dan Pensiangan.

Khamis, 4 March 2021.

Kuala Lumpur: Individu yang mendapat kebenaran Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk memasuki Sabah, Sarawak dan Labuan perlu menjalani ujian calitan tiga hari sebelum melakukan perjalanan.

Rabu, 3 March 2021.

Kota Kinabalu: Sabah membenarkan pergerakan merentas daerah mengikut enam zon ditetapkan, bermula Jumaat ini.

Rabu, 3 March 2021.

Kuching: Kerajaan Sarawak membenarkan kemasukan semula pekerja asing berkuat kuasa 1 Mac lalu.

Rabu, 3 March 2021.

Kuala Lumpur: Kebenaran mengadakan majlis sosial seperti resepsi, perkahwinan, kenduri dan majlis hari jadi bermula Jumaat ini, harus dihargai sebaiknya tanpa melupakan prosedur operasi standard (SOP) pengawalan Covid-19.

Rabu, 3 March 2021.

Kuching: Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang dikuatkuasakan di negeri ini sejak 18 Januari lalu menyumbang kepada penurunan kes jenayah bagi tempoh dua bulan pertama 2021.

Selasa, 2 March 2021.

Kuala Terengganu: Aktiviti keagamaan di semua masjid dan surau serta pembukaan pusat pengajian di negeri ini dibenarkan.

Selasa, 2 March 2021.

Kuala Lumpur: Rentas daerah dalam negeri dibenarkan bermula Jumaat ini kecuali Sabah, manakala rentas negeri kekal tidak dibenarkan.

Isnin, 1 March 2021.

Kuala Lumpur: Walaupun angka pesakit Covid-19 kian menurun namun jumlah individu ingkar Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) meningkat apabila seramai 611 individu ditahan sejak semalam.