Jumaat, 20 Mei 2022.

PERANCANGAN guru kelahiran Kuala Rompin, Pahang ini adalah untuk membina kediaman pertama di kampung berbanding membeli rumah ditawarkan pemaju.

Jumaat, 13 Mei 2022.

Isu ‘cop’ parking sering kali berlaku di kebanyakan kawasan termasuk perumahan dan lot kedai. Malah di pusat beli-belah juga budaya ini menjadi satu trend yang kurang...

Jumaat, 13 Mei 2022.

Menjual aset hartanah mendatangkan keuntungan kepada pembeli terutama apabila nilai pasaran melonjak selain memiliki fasiliti ditambah baik kepada unit hartanah...

Jumaat, 6 Mei 2022.

RUMAH di kawasan tanah tinggi sememangnya menyajikan panorama lembah yang menghijau, nyaman dan segar.

Jumaat, 29 April 2022.

“IMPIAN perlu ada tetapi jangan terdesak,” jelas pembeli rumah pertama ini yang baharu sahaja mendapat kunci kediamannya pada tahun lalu.

Jumaat, 29 April 2022.

Dalam satu lagi perluasan portfolio produk yang berasaskan kemampanan, UEM Sunrise Bhd (UEM Sunrise), salah satu pemaju hartanah terkemuka di Malaysia melancarkan...

Jumaat, 22 April 2022.

VARIAN baharu dalam pilihan produk kediaman diperkenalkan pemaju kebelakangan ini, menyaksikan banyak konsep rumah dengan keluasan terhad iaitu jenis satu bilik atau...

Jumaat, 15 April 2022.

Pada mulanya, dia sekadar mencuba nasib membuat permohonan pinjaman bank untuk membeli sebuah rumah apartmen di Rawang, Selangor.

Jumaat, 15 April 2022.

Keputusan untuk membeli sebuah rumah bukan mudah kerana ia membabitkan komitmen besar yang perlu ditanggung pembeli untuk satu tempoh yang lama.

Jumaat, 8 April 2022.

MENJUAL hartanah terutama rumah bukan sesuatu yang dapat diselesaikan dengan mudah kerana perlu melalui pelbagai proses.

Jumaat, 8 April 2022.

DALAM bidang perniagaan, peningkatan jumlah pelanggan dan populasi pelanggan adalah penting bagi menjana permintaan yang diperlukan untuk barangan serta perkhidmatan...

Jumaat, 1 April 2022.

BEBERAPA penemuan menarik berdasarkan data pengguna LoanCare, petunjuk kelayakan pinjaman rumah diumumkan portal hartanah iProperty.com.my pada tahun lalu.

Jumaat, 1 April 2022.

“SAYA tidak memaksimumkan kemampuan pembiayaan untuk pembelian rumah,” jelas lelaki berusia 34 tahun ini kepada penulis.

Jumaat, 25 March 2022.

KEDIAMAN jenis bertingkat antara yang popular dalam kalangan warga kota terutama di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur, Shah Alam, Selangor dan Johor Bharu,...

Jumaat, 18 March 2022.

SEJAK kebelakangan ini, negara dikejutkan dengan beberapa kejadian bencana alam termasuk banjir dan tanah runtuh yang mengakibatkan kerosakan terhadap kediaman.

Jumaat, 18 March 2022.

MEMILIKI rumah sendiri pasti berada antara impian yang ingin dicapai dalam hidup.

Jumaat, 11 March 2022.

RONA merah dan kuning mewarnai suasana di Suria Garden, Galeri Jualan Binastra, baru-baru ini.

Jumaat, 11 March 2022.

KETIKA harga hartanah terus melambung tinggi di kawasan bandar, impian rakyat Malaysia untuk memiliki rumah sendiri nampaknya semakin mencabar.

Jumaat, 11 March 2022.

MENGUBAH suai kediaman mengikut cita rasa sendiri hakikatnya memerlukan kos yang tinggi.

Jumaat, 4 March 2022.

Bagi mereka yang ingin membeli rumah pertama pastinya rasa teruja kerana bakal mempunyai aset peribadi yang mungkin boleh menjadi pelaburan pada jangka panjang.