Oleh Muhamamd Saufi Hassan

 

Laptop produktiviti 'all-rounder'. Itu yang boleh disimpulkan untuk laptop Lenovo Yoga 7i yang menawarkan keupayaan prestasi bersama-sama dengan reka bentuk yang elegan. 

Menerusi laptop berkenaan, Lenovo sebelum ini memperkenalkan tiga generasi berbeza iaitu Lenovo Yoga 9i, Yoga 7i dan Yoga Slim 7i Pro yang mempunyai keupayaan yang tersendiri.

Menyentuh keupayaan Lenovo Yoga 7i berkenaan, ia didatangkan dengan cip pemproses Intel Core i7-1260P serta dipadankan bersama Intel Iris Xe yang memberikan prestasi terbaik bersama-sama dengan ketahanan bateri sepanjang hari.

Untuk skrin pula, Lenovo Yoga 7i ini didatangkan dengan paparan 2.2K panel IPS dengan keupayaan sesentuh serta 100 peratus sRGB warna gamut dan teknologi Dolby Vision untuk memberi pengalaman lebih baik kepada pengguna.

Dihasilkan daripada logam 'anodized sandblasted' dalam Kelabu Slate klasik atau Dark Moss yang canggih, pengguna akan nikmati sesi kreatif dengan selamat dengan reka bentuk Comfort Edge baharunya untuk keselesaan di tangan dan rupa yang digilap dalam semua mod. 

Serbaguna tetapi canggih, engsel 360 darjah menawarkan kestabilan semasa pengguna beralih daripada mod tablet ke komputer riba dan belakang. 

Peranti ini mempunyai nisbah skrin-ke-badan yang lebih besar 91 peratus berbanding generasi sebelumnya dengan engsel lungsur turun yang tersendiri. 

Tingkatkan pengalaman pengguna dengan kemudahan keselamatan log masuk Pintar komputer riba dengan kamera IR HD Penuh. 

Perlindungan mata yang dipertingkatkan melalui teknologi cahaya biru rendah yang diperakui oleh TUV memastikan anda mempunyai sesi kreatif yang lebih lama dengan selamat.

Secara keseluruhannya, laptop daripada Lenovo Yoga 7i ini memiliki keupayaan prestasi yang mengagumkan dan boleh dikategorikan sebagai peranti produktiviti serba guna atau 'all rounder'.

Untuk tugasan grafik ringan, laptop ini tidak mempunyai sebarang masalah termasuk ringan serta mudah dibawa ke mana saja.

Skrin fleksibel yang dimiliki oleh generasi Lenovo Yoga ini memberi kelebihan khususnya ketika pembentangan atau tugasan produktiviti lain.

 

 

 

 

Tamat

  

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 10 Ogos 2023 @ 4:23 PM