Pengorbanan seorang insan bergelar ibu lebih berat lebih-lebih lagi ketika bulan puasa. Foto - Freepik
Pengorbanan seorang insan bergelar ibu lebih berat lebih-lebih lagi ketika bulan puasa. Foto - Freepik
Syamirul Hakimi

Ramadan adalah bulan yang sangat istimewa bagi umat Islam kerana penuh dengan keberkataan.

Ia juga detik di mana kita boleh meluangkan masa bersama keluarga tersayang dengan bersahur bersama, beribadah, berbuka puasa dan sebagainya.

Menjadi rutin wajib bagi ibu, dimana mereka akan tidur lewat pada sebelah malamnya dan bagun awal 'bersilat' di dapur sepanjang bulan ini menyediakan juadah bersahur untuk seisi keluarga.

Pengambilan makanan yang seimbang pada waktu sahur amat penting supaya badan mampu bertahan sepanjang hari melakukan kerja-kerja harian dan memastikan perjalanan berpuasa untuk seisi keluarga berjalan dengan lancar.

Seperti yang sedia maklum, penyediaan juadah bersahur bukanlah sesuatu yang mudah untuk dilakukan, tapi seorang ibu sanggup melakukannya demi mendahulukan keluarganya untuk memberikan sahur yang terbaik dan sempurna.

Selain itu, ibu juga ingin mengeratkan hubungan silaturahim bersama keluarga dan menikmati momen-momen terindah bersahur bersama.

Tanpa kita sedar sebenarnya ikatan keluarga kita semakin erat dan kuat adalah disebabkan oleh ibu.

Chef peribadi sedia membantu

Sedar akan situasi ini, Tropicana Twister sedia meringankan beban ibu-ibu di luar sana untuk menyediakan juadah bersahur.

Kasih ibu adalah segalanya dan penyediaan sahur yang sempurna menjadi keutamaannya demi keluarga tersayang.

Padat dengan vitamin C yang menyokong sistem imun, Tropicana Twister sememangnya dapat meringankan beban ibu-ibu di luar sana untuk menghadapi tuntutan di bulan puasa ini.

Bagi meringan beban ibu, Tropicana Twister ingin menghantar seorang chef peribadi untuk membantu menyediakan juadah bersahur supaya ibu boleh berehat dan menikmati sahur bersama keluarga.

Bukan itu saja, orang ramai juga berpeluang memenangi pelbagai hadiah yang menarik seperti Thermomix, sejadah Siti Khadijah atau baucar makanan bernilai RM100 dengan hanya menyertai peraduan ini.

Caranya mudah sahaja, 

  1. Layari https://www.hotfm.audio/sahurdengantropicanatwister
  2. Jawab satu soalan mudah berkenaan Tropicana Twister
  3. Kongsi kisah menyentuh hati mengapa anda mahu hadiahkan masa berehat kepada ibu di waktu sahur
  4. Isikan maklumat yang diperlukan

*Tertakluk pada terma dan syarat

Jangan lepaskan peluang untuk menyertai peraduan 'Ibu Penyempurna Sahurku' mulai sekarang hingga 9 April 2024. Jadikan sahur kali ini lebih bermakna dan istimewa bersama keluarga tersayang.

Tropicana Twister, jenama no 1 di Malaysia yang mengandungi Vitamin C dan pulpa oren berjus. 

Klik sini untuk maklumat lebih lanjut.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 30 Mac 2024 @ 8:54 PM