ALFUSAINEY (kiri) antara tonggak import Kelantan United musim lalu. FOTO Ihsan Kelantan United FC
ALFUSAINEY (kiri) antara tonggak import Kelantan United musim lalu. FOTO Ihsan Kelantan United FC
BERNAMA

Tanah Merah: Kelab Bola Sepak Kelantan United (KUFC) menyenarai pendek lima calon jurulatih yang bakal membimbing pasukan itu bagi menghadapi saingan Liga Malaysia (Liga-M) musim depan.

Setiausaha Eksekutif KUFC, Wan Mohd Zul Ikman berkata calon-calon dalam perhatian pasukan terdiri daripada tiga jurulatih tempatan dan dua jurulatih import yang namanya akan dimuktamadkan hujung minggu ini.

Beliau berkata KUFC membuat persiapan lebih awal dengan beberapa perubahan akan dilakukan bagi memastikan pasukan lebih berdaya saing dalam saingan musim depan yang akan bermula Februari 2021.

"Pastinya kami akan kehilangan pemain dan menerima pemain baharu, selain rombakan terhadap barisan jurulatih musim ini.

"Kami mempunyai senarai pendek calon jurulatih iaitu tiga tempatan dan dua luar negara...hujung minggu ini kami akan umum," katanya ketika ditemui Bernama di sini hari ini.

KUFC yang dibimbing Zahasmi Ismail menghadapi kemelut prestasi kurang memuaskan sebelum diambil alih oleh Nazrulerwan Makmor pada pertengah saingan Liga Perdana dan menamatkan saingan di kedudukan kelapan serta layak beraksi dalam kempen Piala Malaysia.

Sementara itu, mengenai pemain import pasukan The Green Deers, Wan Mohd Zul berkata pihak pengurusan akan memutuskannya dalam masa terdekat selepas perbincangan dalam mesyuarat pengurusan tertinggi pasukan itu.

Katanya, musim ini KUFC menggunakan khidmat tiga pemain import iaitu pemain pertahanan Adil Kouskous dari Maghribi, Alyton Alemeo dari Brazil dan pemain tengah Gassama Alfussainey dari Gambia.

Beliau berkata seorang daripada tiga pemain import pasukan itu masih dalam penilaian dan melihat kesesuaian taktikal yang bakal digunakan jurulatih baharu kelak manakala kontrak dua lagi pemain akan berakhir hujung bulan ini.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 18 November 2020 @ 7:15 PM