SEMPENA Ramadan ini, SUSU SEJAT MARIGOLD memperkenalkan koleksi resipi baru untuk dihidangkan ketika berbuka puasa termasuk resipi pais ikan tempoyak ini.
Masa penyediaan: 20 minit
Masa menunggu: 12 jam
Masa memasak: 20 minit
Hidangan: 2
Bahan-bahan perapan:
• 1 sm kunyit
• 1 sm lengkuas
• 5 biji cili padi
• 2 batang serai
• 2 helai daun kesum
• 1 biji bawang merah, dipotong dadu
• 1 sudu teh biji lada sulah
• 1 sudu teh garam
• 1 sudu teh gula
• 4 sudu besar tempoyak
• 1 sudu besar minyak sapi
• 4 sudu besar Susu Sejat Penuh Krim MARIGOLD
(dikisar)
Rangkaian SUSU SEJAT MARIGOLD terdiri daripada SUSU ISIAN SEJAT MARIGOLD, KRIMER SEJAT MARIGOLD dan SUSU SEJAT PENUH KRIM MARIGOLD. Diperkaya dengan Vitamin A & D, rangkaian produk ini boleh digunakan untuk menambah nikmat yang berkrim untuk makanan dan minuman kegemaran anda.
Bahan-bahan:
• 1 ekor ikan
• 4 helai daun pisang
• 2 helai daun kunyit
Cara penyediaan:
1. Perap ikan dengan bahan kisar. Balut ikan dengan daun kunyit dan daun pisang. Perap sekurang-kurangnya 12 jam dalam peti sejuk.
2. Bakar di dalam ketuhar pada suhu 180˚C selama 20 minit atau sehingga ikan masak.