TIGA beradik ditemukan lemas di Port Dickson. FOTO Bernama via JBPM
TIGA beradik ditemukan lemas di Port Dickson. FOTO Bernama via JBPM
BERNAMA

Seremban: Kegembiraan empat beradik berkelah bersama saudara mereka sempena cuti Aidilfitri bertukar tragedi apabila tiga beradik wanita lemas ketika mandi manda di Pantai Cahaya, Port Dickson, dekat sini, petang tadi.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Teluk Kemang, Penolong Penguasa Bomba, Azizee Alias, berkata ketiga-tiga mangsa bersama adik lelakinya dari Banting, Selangor dan seorang saudara lelakinya dari Perak berkelah di pantai berkenaan.

Katanya, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada 5.57 petang sebelum anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Port Dickson dan Teluk Kemang dikejarkan ke lokasi berkenaan.

Menurutnya, mangsa wanita dikenali sebagai R. Kalavani, 30; Dawige, 29 dan Sathiyadevi, 19, manakala adik lelaki mangsa, Veeran, 26, dan saudara lelakinya, J. Sathiswaran, 29, diselamatkan oleh orang awam dan dihantar ke Hospital Port Dickson untuk rawatan.

"Mayat ketiga-tiga mereka itu ditemukan kira-kira 50 meter dari pantai. Ketika kejadian, air tengah pasang dan agak bergelora.

"Saya juga dimaklumkan kawasan berkenaan adalah kawasan larangan mandi," katanya ketika dihubungi Bernama, hari ini.

Beliau berkata mayat ketiga-tiga mangsa kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 23 April 2023 @ 11:22 PM