Kuala Lumpur : Pelakon jelita, Erra Fazira, 49, meluahkan rasa kecewa terhadap satu hantaran di Facebook yang mendakwa dia mengetahui sikap sebenar bekas suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin, 48, susulan perceraiannya dengan Noor Nabila, semalam.

Erra berkata, dia tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan membabitkan bekas suaminya itu selain menghormati privasi bapa kepada puteri tunggalnya, Engku Elysa.

"Jangan macam ini. Nak sensasi pun, jangan buat fitnah. Saya tidak pernah memberi sebarang komen sebegini. Saya hormati privasi ayah kepada anak saya dan pasangan," katanya.

Malam tadi Erra berkongsi paparan skrin hantaran dipercayai di Facebook yang mendakwa Erra kononnya mendedahkan punca sebenar perceraian yang berlaku di antara Emran dan Noor Nabila.

Menurut Erra, dia memohon orang luar tidak memperlekehkan perjalanan hidup seseorang kerana tidak tahu nasib yang bakal menimpa di kemudian hari.

"Jangan persendakan perjalanan hidup seseorang bila mana kita sendiri tidak tahu nasib dan perjalanan kita kelak," katanya.

Semalam, Emran melafazkan talak satu terhadap Noor Nabila di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur.

Sebelum ini Nabila memaklumkan dia dan Emran bakal bercerai dalam waktu terdekat selepas Emran menyatakan hasratnya untuk tidak meneruskan rumah tangga yang dibina sejak 2021.

Nabila dan Emran berkahwin pada 19 Mac 2021. Sebelum menikahi Nabila, Emran pernah mendirikan rumah tangga dengan Erra dan mempunyai seorang anak perempuan, Engku Aleesya.

Dia juga pernah berkahwin dengan pelakon popular Indonesia, Laudya Cynthia Bella, namun mereka tidak dikurniakan cahaya mata.

Sementara itu, Nabila pernah berkahwin dengan pelakon, Sharnaaz Ahmad pada 31 Mac 2017 dan berpisah pada 9 Julai 2020.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 26 September 2023 @ 2:57 PM