Operasi mencari dan menyelamat seorang remaja lelaki dipercayai lemas di Sungai  Besut di Kampung Tanjung Lali, Kampung Raja, Besut hari ini. FOTO Bomba
Operasi mencari dan menyelamat seorang remaja lelaki dipercayai lemas di Sungai Besut di Kampung Tanjung Lali, Kampung Raja, Besut hari ini. FOTO Bomba
Oleh Nurul Fatihah Sulaini


Besut: Seorang remaja lelaki dipercayai lemas selepas mandi di Sungai Besut di Kampung Tanjung Lali, Kampung Raja di sini petang semalam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Besut, Deputi Superintendan Azrol Anuar Nor berkata mayat mangsa Wan Muhamad Irfan Mohd Badrin, 18, ditemukan kira-kira pukul 9 pagi tadi pada jarak 500 meter dari lokasi mangsa dikatakan lemas.

"Mangsa berasal dari Kota Bharu, Kelantan dipercayai datang ke Besut bersama datuk dan keluarganya untuk menghadiri kenduri.

" Pada petang semalam mangsa bersama ahli keluarga yang lain dibawa menaiki bot oleh datuknya untuk menyeberangi sungai.

"Mangsa kemudiannya dikatakan mandi di sungai itu, " katanya di sini hari ini.

Katanya, mayat mangsa ditemukan lemas oleh pasukan penyelamat yang menjalankan operasi mencari dan menyelamat.

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Besut untuk tindakan lanjut.

Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Sementara itu Komander Operasi merangkap Ketua Balai Bomba Dan Penyelamat Jertih, Penolong Penguasa Bomba (PPgB) Mohamad Jusoh berkata, pihaknya menerima 6.35 petang semalam berhubung kejadian dan jentera tiba di lokasi pada jam 6.38 petang.

"Anggota penyelamat yang terbabit dengan operasi mencari serta menyelamat terdiri daripada 23 anggota serta pegawai bomba, 9 anggota polis, dua anggota Rela serta sembilan anggota daripada Angkatan Pertahanan Awam.

"Kami berdepan sedikit kesukaran mencari mangsa petang semalam kerana cuaca semakin gelap manakala hari ini air cetek pergerakan bot sedikit terbatas," katanya.

Katanya, operasi mencari dan menyelamat tamat pada jam 9.50 pagi tadi.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 18 Mei 2024 @ 2:36 PM