Ruhainies tidak curigai kejujuran Mr E. FOTO Ihsan Ruhainies
Ruhainies tidak curigai kejujuran Mr E. FOTO Ihsan Ruhainies
Sudirman Mohd Tahir
sudirman@hmetro.com.my


PELAKON Ruhainies mengakui sudah dilamar kekasihnya yang dikenali sebagai Mr E ketika bercuti di Itali baru-baru ini.

Ruhainies tidak curigai kejujuran Mr E. FOTO Ihsan Ruhainies
Ruhainies tidak curigai kejujuran Mr E. FOTO Ihsan Ruhainies

Ruhainies, 26, atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas berkata lamaran itu dibuat sempena genap setahun perkenalan mereka.

"Saya tidak menjangka dia lamar saya dengan berlatar belakangkan Plaza Duomo Milan. Ayat 'will you be mine' yang diungkapkan membuatkan saya terharu dan berasa sangat bahagia. Malah, hingga sekarang masih terngiang-ngiang lagi ungkapan indah itu.

"Banyak kali dia cakap. Saya fikir dia bergurau. Apabila sampai di London, dia buat kejutan dengan menghadiahkan sebentuk cincin yang ditempah khas.

"Saya seakan berada dalam dunia 'fairy tale' dengan layanan istimewa itu. Dia sangat sempurna di mata saya," katanya kepada Harian Metro.

Ruhainies berkata, Mr E yang juga ahli perniagaan yang kini menetap di London itu berbeza daripada lelaki yang pernah dikenalinya sebelum ini.

"Saya tak pernah berasa curiga dengan kejujurannya. Bersamanya saya rasa sangat selamat dan disayangi.

"Dia setia orangnya meski kami bercinta jarak jauh. Dia serius dengan hubungan ini malah saya nampak visi dan misi untuk menyunting saya sebagai suri hidupnya," kata Ruhainies.

Ditanya mengenai perancangan menamatkan zaman bujang, Ruhainies berkata belum ada sebarang perbincangan lanjut membabitkan kedua belah pihak.

"Sekarang ini dia sedang persiapkan diri untuk menjadi suami. Cuma, saya tak nak terburu-buru kerana nak beri laluan kepada kakak, Risteena dahulu. Lagi pula hubungan kakak dengan kekasihnya sudah lama.

"Sekiranya, kakak kahwin tahun depan, baru saya fikir untuk ke fasa sama juga. Apa pun, doakan saja yang baik-baik untuk kami," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 11 November 2018 @ 2:38 PM