Idan akui Mia Sara ada ciri-ciri gadis idamannya.
Idan akui Mia Sara ada ciri-ciri gadis idamannya.
Sudirman Mohd Tahir


Kuala Lumpur: Kecoh dalam kalangan peminat apabila pelakon filem Anak Rimau, Idan Aedan dikatakan sedang bercinta dengan pelakon Mia Sara Nasuha, 16, selepas mereka beberapa kali dilihat keluar bersama. 

Idan Aedan, 18, atau nama sebenarnya Muhammad Shahidan Abdullah mengakui memang rapat dengan pelakon filem Papa I Love You selain mempunyai ciri-ciri gadis idamannya. 

"Tidak dinafikan Mia ialah kawan perempuan yang paling rapat dengan saya. Selama tiga tahun berkawan, diakui dia seorang yang baik hati, pandai bergurau dan sentiasa mendengar luahan hati saya.

"Kalau ditanya saya mengenai apa keistimewaan Mia, jujur saya cakap dia memenuhi ciri-ciri gadis yang saya cari selama ini. Apa-apa pun, kami belum sampai tahap bercinta namun tidak menolak andai hubungan kami masuk ke fasa itu (bercinta)," katanya.

Ditanya sama ada dirinya menjadi orang ketiga dalam perhubungan antara Mia dan kekasihnya, Idan enggan mengulas lanjut.

"Soal itu saya mengambil pendekatan untuk tidak komen kerana ia membabitkan individu lain. Soal peribadi Mia, apa pun status dia, rasanya elok ditanya kepada dia sendiri. 

"Dalam masa yang sama, saya tak boleh halang orang bercakap mengenai saya. Apa yang penting, saya dan Mia tahu hal sebenar," katanya akan muncul sebagai Ariff dalam filem Anak Rimau yang bakal ditayangkan tidak lama lagi.

Antara drama lakonan Idan Aedan sebelum ini adalah Wizards Of Warna Walk, Pulang, Jibril, Anak Merdeka, Jalan Belakang Rumah, The Bridge dan banyak lagi.

Idan Aedan juga popular menerusi filem Pulang, Surf This Love, Kerana Corona dan sebagainya.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 1 Julai 2022 @ 11:42 AM