Bad Indigo dan Ashira mengumumkan mengenai penceraian mereka dalam satu video dimuat naik ke Instagram.
Bad Indigo dan Ashira mengumumkan mengenai penceraian mereka dalam satu video dimuat naik ke Instagram.
Syafil Syazwan Jefri


Kuala Lumpur: Pasangan penyanyi, Bad Indigo dan Ashira Aziz hari ini mengumumkan mengenai penceraian mereka dalam satu video yang dimuat naik ke Instagram Bad.

Dalam video itu, Bad dan Ashira kelihatan tenang dan bersedia untuk menjawab teka-teki yang selama ini menjadi tanda tanya banyak pihak.

"Kami dah capai persetujuan bersama, kami dah sah berpisah. Tapi, kami tetap berkawan sebab kami memang nak berkawan sampai bila-bila. Insya-Allah," kata Bad.

Bad atau nama sebenarnya Badrul Izhan Yeop Abdullah, 47, berkata, perpisahan mereka bukanlah disebabkan kehadiran orang ketiga dan dia masih lagi menyayangi Ashira.

"Saya tetap sayang dia juga. Yang penting, tak ada orang ketiga, keempat, kelima dan keenam.

"Sebenarnya, apa sebab semua ini (berlaku), tak boleh nak cerita sebab apa yang berlaku dalam perkahwinan adalah aib.

"Mendedahkan aib walaupun aib sendiri adalah dosa. Jadi, hanya Allah yang tahu," katanya.

Sementara itu, Ashira atau nama sebenarnya Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 37, berharap agar video itu menjawab persoalan mengenai hubungan rumah tangga mereka.

"Kami nak beritahu dahululah sebelum keluar daripada mulut orang lain sebab banyak sangat cerita-cerita di luar yang tak betul.

"Diharap, video ini jelaslah untuk semua orang. Tak ada masalah antara kami.

"Dan nak minta maaf juga kalau ada kawan-kawan wartawan yang nak tanya kenapa, punca dan bila. Yang itu biarlah saya, dia keluarga dan yang di atas (Allah) sahaja yang tahu," katanya.

Terdahulu, Bad dan Ashira berumah tangga pada 11 Mac 2021 selepas kedua-dua mereka mula rapat ketika bergelar peserta program Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7).

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 23 Jun 2022 @ 6:20 PM