ELAINE DALY
ELAINE DALY
Georgie Joseph


PENCARIAN ratu cantik Miss Universe Malaysia 2020 yang berlangsung 5 September ini akan diadakan secara dalam talian atau e-gala dan boleh ditonton menerusi laman web rasmi www.missuniverse.com.my bermula jam 5 petang.

Pengarah Kebangsaan Organisasi Miss Universe Malaysia, Datin Elaine Daly berkata, ini pertama kali upacara pemahkotaan ratu tahun ini diadakan tanpa penonton berikutan langkah berhati-hati terhadap pandemik Covid-19.

"Yang hadir pada acara itu hanyalah panel juri dan peserta bertanding. Dengan pendekatan terbabit, kami dapat memastikan keselamatan semua orang selain mematuhi penjarakan sosial.

"Saya yakin pertandingan kali ini tetap menarik walaupun sedikit berbeza. Jika keadaan sudah kembali normal, tahun depan kami akan anjurkan acara itu mengikut penganjuran terdahulu," katanya.

Tahun ini, sebanyak 18 wanita seluruh Malaysia bertanding untuk merebut mahkota itu dan sekali gus mewakili negara ke Miss Universe 2020.

Tahun lalu, Miss Universe Malaysia dimenangi Shweta Sekhon yang turut membanggakan Malaysia di Miss Universe 2019. Kostum Kebangsaan diperagakannya satu-satunya terpilih untuk dipersembahkan sewaktu pertandingan itu.

Bagi penonton yang ingin mengikuti e-gala boleh membeli tiket menerusi laman web rasmi berkenaan dan 20 peratus daripada pembelian tiket itu juga akan disalurkan kepada badan amal terpilih.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 15 Julai 2020 @ 7:50 PM