NEELOFA dan trofi kemenangannya. FOTO Instagram Neelofa
NEELOFA dan trofi kemenangannya. FOTO Instagram Neelofa
Najiy Jefri


PENGACARA popular Neelofa menerima anugerah Entrepreneur di Influencer Awards 2019 Monaco yang berlangsung di Monte Carlo, Monaco semalam.

Neelofa berkata, dia teruja dengan pengiktirafan itu kerana setiap pemenang dipilih oleh juri dan calon-calon setiap kategori datang daripada seluruh dunia.

“Alhamdulillah, saya berasa sangat bersyukur dan teruja menerima anugerah ini.

“Memandangkan pemilihan setiap penerima anugerah dibuat berdasarkan penilaian juri dari New York, Los Angeles, Perancis dan negara Timur Tengah, ia membuatkan anugerah ini bertambah istimewa,” katanya.

Menurut Neelofa, sejak bergiat aktif dalam bisnes hijab yang diusahakan sejak 2014 dan keutamaannya terhadap fesyen sederhana (modest fashion) membuka peluang untuknya mengembara dan memperkenalkan Malaysia di persada dunia.

“Saya sendiri tidak sangka diberikan pengiktirafan sebegini. Bermula dengan perniagaan kasut secara kecil-kecilan di rumah membawa kepada kewujudan jenama Naelofar, pengiktirafan ini adalah titik tertinggi dalam kerjaya bisnes saya setakat ini.

“Sejujurnya, saya berasa sangat bertuah memandangkan bisnes hijab ini mampu menjadi platform saya memperkenalkan negara kita dan ‘modest fashion’ kepada orang luar,” katanya lagi.

Influencer Awards 2019 Monaco adalah penganjuran kedua selepas diadakan pada tahun lalu.

Anugerah ini direalisasikan Pauline Ducruet, anak sulung kepada Puteri Monaco, Puteri Stephanie dan beberapa individu lain seperti Lolita Abraham, Maxime Giaccardi dan Thomas Peters.

Influencer Awards 2018 Monaco diadakan pada 7 Oktober 2018 di Hotel Meridien Beach Plaza, Monte Carlo. Sebanyak 27 anugerah diserahkan pada majlis terbabit.

Antara pemenang pada majlis itu termasuklah blogger fesyen dari Perancis, Caroline Receveur (kategori Lifestyle) dan jurumekap Kim Kardashian, Mario Dedivanovic (kategori Make-Up Artist influencer).

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 7 Oktober 2019 @ 1:43 PM