GAMBAR HIASAN
GAMBAR HIASAN
Mohd Khidir Zakaria


Port Dickson: Polis membuka kertas siasatan berhubung dakwaan seorang suami dipercayai memukul isterinya selepas lelaki itu 'kantoi' curang di sebuah hotel di sini, baru-baru ini.

Ia susulan tular satu video berdurasi 31 saat di Facebook yang memaparkan seorang lelaki memukul seorang perempuan di sebuah hotel di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed berkata, pihaknya mendapat maklumat mengenai video tular itu, pada 3 petang semalam.

Beliau berkata, siasatan mendapati video itu membabitkan suami isteri, masing-masing berusia 37 dan 38 tahun, dan dipercayai berlaku pada pada 9.50 pagi, 24 Mei lalu.

Katanya, punca kejadian dipercayai kerana si suami curang dan mendaftar masuk di sebuah hotel.

"Akibat kejadian ini, mangsa (iaitu isterinya), seorang perempuan Melayu mengalami kecederaan di bahagian pipi dan sakit di beberapa anggota badan.

"Satu laporan polis sudah dibuat oleh mangsa mengenai insiden itu (pada 30 Mei lalu) dan polis sudah membuka satu kertas siasatan di bawah Seksyen 323/18A Akta Keganasan Rumah Tangga 1994," katanya.

Mengulas lanjut, Aidi Sham berkata, menurut sumber Facebook, suami kepada wanita itu dipercayai curang dan mendaftar masuk di hotel berkenaan.

"Menurut sumber, isterinya yang habis pantang dan wanita itu pergi sendiri ke bilik hotel itu, dan terjadilah pergaduhan antara mereka sehingga insiden mangsa dipukul suaminya itu," katanya.

Dalam pada itu, polis menasihati orang awam supaya tidak berkongsi video itu kerana ia boleh mengganggu siasatan dan mendatangkan kegusaran awam.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 20 Jun 2024 @ 8:50 AM