DR Hazlina Hussain. FOTO Arkib NSTP.
DR Hazlina Hussain. FOTO Arkib NSTP.
BERNAMA

Putrajaya: Bekas pengarah di Jabatan Rayuan Khas, Lembaga Hasil Dałam Negeri (LHDN) Dr Hazlina Hussain, hari ini dilantik sebagai Pesuruhjaya Kehakiman.

Pejabat Ketua Pendaftar Mahkamah Persekutuan Malaysia (PKPMP) dalam satu kenyataan memaklumkan Hazlina, 56, menerima Surat Cara Pelantikan daripada Ketua Hakim Negara Tun Tengku Maimun Tuan Mat hari ini.

Menurut kenyataan itu Hazlina, telah mengangkat sumpah jawatan dan taat setia di hadapan Hakim Besar Malaya Tan Sri Mohamad Zabidin Mohd Diah, dalam satu majlis berlangsung di Istana Kehakiman hari ini.

Beliau yang berasal dari Selangor, berkelulusan Sarjana Muda Undang-Undang dengan Kepujian daripada Universiti Islam Antarabangsa dan Doctor of Management Universiti Utara Malaysia, pernah menyandang beberapa jawatan termasuk peguambela, peguam persekutuan, pengarah Bahagian Nasihat Perundangan di LHDN dan pengarah Jabatan Sekretariat Lembaga dan Advisori Perundangan di Pejabat Ketua Pegawai Eksekutif di LHDN.

Beliau juga pernah menyandang jawatan sebagai pengarah di Jabatan Undang-Undang di LHDN pada Februari 2021 sehingga Oktober 2022.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 10 January 2024 @ 8:04 PM