Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi. FOTO BERNAMA
Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi. FOTO BERNAMA
BERNAMA

Kuala Lumpur: Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengarahkan agensi berkaitan termasuk Agensi Pengurusan Bencana Negara, Angkatan Pertahanan Awam serta pasukan keselamatan untuk terus berada pada tahap kesiapsiagaan yang tinggi, susulan banjir yang melanda di beberapa negeri.

Beliau yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Pusat berkata kesiapsiagaan yang tinggi oleh semua agensi ini perlu meskipun Jabatan Meteorologi mengeluarkan notis penamatan amaran hujan berterusan peringkat waspada pada pagi ini.

"Saya sentiasa mendoakan semua mangsa yang terjejas akibat banjir pada kali ini dipermudahkan urusan dan diberi kekuatan dalam menghadapi musibah yang melanda.

"Begitu juga kepada yang berada di kawasan-kawasan terdedah kepada banjir, saya berharap agar terus ambil langkah berhati-hati dan sentiasa patuh arahan pihak berkuasa," katanya menerusi hantaran di laman Facebook beliau.

Ahmad Zahid berkata beliau juga sentiasa memantau keadaan semasa banjir yang kini melanda di Kedah, Perlis, Selangor dan Sabah akibat peralihan monsun ketika ini.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 27 September 2023 @ 5:13 PM