OPPO mendedahkan warga emas dengan kemahiran fotografi digital melalui Bengkel Fotografi Emas OPPO.  FOTO - OPPO
OPPO mendedahkan warga emas dengan kemahiran fotografi digital melalui Bengkel Fotografi Emas OPPO. FOTO - OPPO
Muhammad Najmir Razaman

JENAMA penyedia peranti pintar terkemuka, OPPO, baru-baru ini menganjurkan bengkel fotografi menggunakan telefon pintar siri terbaharu mereka, OPPO Reno10 Pro+5G.

Ia adalah kolaborasi eksklusif jenama itu dengan Bengkel Teknologi Senior Universiti Sains Malaysia khusus buat warga emas.

Didorong dengan idea 'Teknologi untuk manusia dan kebaikannya untuk dunia', bengkel anjuran OPPO ini bertujuan memastikan warga emas mempunyai peluang untuk membangunkan kemahiran digital dan mempunyai saluran kreatif untuk menerokai hobi yang berbeza seperti fotografi telefon pintar.

Melalui bengkel ini, seramai 19 orang warga emas diberi peluang untuk meningkatkan kemahiran dan memupuk kebolehan fotografi kreatif mereka menggunakan telefon pintar  OPPO Reno10 Pro+5G.

Kelas fotografi telefon pintar ini membuka ruang kepada warga emas menyerlahkan kreativiti mereka melalui pelbagai modul termasuklah merakam potret dan mencipta gambar bokeh.

Foto potret diambil oleh peserta menggunakan OPPO Reno10 Pro+. FOTO - OPPO

Pengurus Pemasaran OPPO, Monica Qin berkata, mereka percaya bahawa setiap orang mempunyai potensi dan kreativiti apabila diberikan alat dan peluang yang betul.

"Kami berharap agar dapat mencungkil kemahiran fotografi dalam kalangan warga emas yang sering dianggap ketinggalan dalam era digital yang semakin meningkat."

"Mereka juga boleh memupuk minat dalam seni fotografi melalui  OPPO Reno10 Pro+5G sekali gus memudahkan mereka merakam detik-detik berharga dengan keluarga dan rakan-rakan," katanya.

Peserta Bengkel Fotografi Emas OPPO menterjemahkan kemahiran fotografi sebagai satu bentuk kreativiti dan ekspresi diri. FOTO - OPPO

Selain itu, sebagai sebahagian daripada sambutan Hari Kebangsaan ke-66 dan Hari Malaysia, OPPO juga memberikan baucar telefon pintar bernilai RM66 kepada peserta Bengkel Fotografi Emas ini.

Bukan itu sahaja, bermula 14 hingga 16 September 2023, semua pelanggan OPPO juga boleh merebut tawaran hebat seperti:

  • Kod isian semula Touch and Go bernilai RM20

Bagi pengguna yang melakukan penyelenggaraan mudah alih dengan OPPO, anda boleh menerima kod isian semula Touch and Go bernilai RM20 apabila berkongsi pengalaman anda menggunakan perkhidmatan itu. 

Anda hanya perlu menunjukkan hantaran di media sosial berupa gambar bersama bendera Malaysia dan menandai Facebook OPPO Care kepada pegawai khidmat pelanggan sebagai bukti penyertaan.

  • Diskaun belian dengan belian OPPO Care

Sepanjang kempen ini berlangsung, pelanggan OPPO juga boleh menikmati diskaun belian dengan belian OPPO Care sebanyak 30 peratus untuk membeli jaminan peranti dan aksesori bagi telefon baharu mereka.

  • Belian dengan belian aksesori 

Pengguna OPPO yang menghantar telefon mereka untuk dibaiki juga layak mendapat diskaun belian dengan belian bagi kabel pengecasan bernilai RM29 serta palam pengecasan pantas 65W dan 80W bernilai RM99.

  • Pembersihan telefon bimbit percuma

Bagi memastikan semua pelanggan menikmati pengalaman terbaik ketika menggunakan telefon pintar mereka, OPPO memperkenalkan perkhidmatan pembasmian kuman dan pembersihan telefon bimbit percuma untuk pelanggannya. 

Pengguna boleh terus ke kedai OPPO untuk berunding dengan kakitangan pusat khidmat pelanggan bagi membersihkan peranti pintar mereka sepanjang kempen ini berlangsung.

  • Sarung telefon percuma 

Pengguna warga emas juga boleh menikmati keselamatan tambahan untuk telefon pintar mereka dengan sarung telefon percuma yang boleh didapati di pusat khidmat pelanggan OPPO.

Warga emas yang ingin mempelajari lebih lanjut tentang cara menavigasi beberapa soalan yang mungkin mereka miliki mengenai telefon pintar mereka digalakkan untuk menyertai O-Class. 

Ruang yang didedikasikan ini menawarkan bantuan untuk isu perisian pihak ketiga, penjagaan dan penyelenggaraan harian, yang direka khas untuk warga emas!

Sesi ini akan diadakan pada 19 September, dari 11 pagi hingga 12 tengah hari di My OPPO Space, IOI City Mall. Sesi ini terbuka kepada semua warga emas dan tempat terhad. 

Bagi warga emas yang berminat untuk menyertai kelas ini, anda boleh mengimbas kod QR di bawah bagi mendaftarkan diri sekarang!

Untuk maklumat lanjut, layari laman sesawang OPPO di https://www.oppo.com/my/ sekarang.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 12 September 2023 @ 5:53 PM