TANGKAP layar video penunggang motosikal wanita maut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah lori  di Kilometer (km) 15 Lebuh Raya Cheras-Kajang (arah Kajang).
TANGKAP layar video penunggang motosikal wanita maut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah lori di Kilometer (km) 15 Lebuh Raya Cheras-Kajang (arah Kajang).
Muhaamad Hafis Nawawi


Kajang: Penunggang motosikal wanita maut selepas terbabit dalam kemalangan dengan lori hari ini.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, pada jam 4.05 petang, kaunter aduan Balai Polis Trafik Kajang terima makluman kejadian kemalangan maut di Kilometer (km) 15 Lebuh Raya Cheras-Kajang (arah Kajang) membabitkan motosikal dan lori.

Menurutnya, dalam kejadian ini mangsa berusia 50 tahun dari arah Kuala Lumpur menghala ke Kajang.

"Apabila sampai di tempat kejadian penunggang melanggar belakang lori dari arah yang sama.

"Akibat daripada kemalangan itu, penunggang terbabit mengalami kecederaan parah dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian dan dibawa ke Hospital Serdang untuk proses bedah siasat," katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, pihak polis masih menjalankan siasatan lanjut untuk mengetahui punca sebenar kejadian kemalangan yang berlaku.

"Bersabit kemalangan ini pihak polis membuka kertas siasatan dan mengklasifikasikan kes ini mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

"Mana-mana individu yang mempunyai maklumat mengenai kejadian ini bolehlah menghubungi mana-mana Balai Polis yang berdekatan di Daerah Kajang atau menghubungi terus pegawai penyiasat kes iaitu Inspektor Isa Ahmad di talian 0164436149 bagi menyalurkan maklumat untuk membantu siasatan," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 2 Februari 2023 @ 9:53 PM