Barisan baharu ini menyaksikan monitor permainan OLED 48" pertamanya dan 32" Nano IPS dengan Teknologi Polarizer ATW - FOTO LG
Barisan baharu ini menyaksikan monitor permainan OLED 48" pertamanya dan 32" Nano IPS dengan Teknologi Polarizer ATW - FOTO LG
Nurshafika Suhaimi

Petaling Jaya: LG Electronics (LG) tampil memperkenalkan barisan monitor permainan LG UltraGear™ baharu yang membolehkan pemain bersiap sedia untuk pengalaman permainan peringkat seterusnya.

LG UltraGear™ direka dengan teknologi paparan terkini dan rangkaian permainan serta ciri ketersambungan bagi memenuhi keperluan pemain.

Didatangkan dalam dua model iaitu 48GQ900 yang memiliki paparan monitor permainan OLED, manakala model mercu  32GQ850, dilengkapi QHD Nano IPS dan Advance Teknologi Polarizer.

Dengan teknologi hebat ini, pemantau permainan akan menghasilkan pengalaman permainan mengasyikkan dengan paparan yang dibina daripada inovasi teknologi terkemuka industri.

Pengarah Urusan LG Electronics Malaysia, Justin Choi berkata, dia bangga memperkenalkan monitor permainan OLED pertama yang menggunakan teknologi dan reka bentuk termaju.

"Monitor baharu ini dapat memenuhi piawaian tinggi keperluan dan jangkaan pengguna hari ini untuk monitor paparan permainan, " katanya.

Paparan permainan OLED terbaik

Lebih membanggakan, produk itu memenangi Anugerah Red Dot dan iF Design, monitor permainan LG UltraGear™ 48GQ900 yang menawarkan paparan 4K 48 inci, kadar penyegaran 120Hz dan overclocked (O/C) sehingga 138Hz.

Bukan itu sahaja, produk ini juga memiliki 0.1milisaat (ms) masa tindak balas dan ketepatan warna yang sempurna serta reka bentuk tanpa sempadan sepenuhnya.

Model baharu ini sesuai untuk permainan PC dan konsol kerana ia menawarkan pembiakan warna yang hebat dan kontras OLED.

Monitor permainan LG UltraGear™ dilengkapi salutan pantulan rendah anti-silau (AGLR) LG untuk mengurangkan gangguan visual yang membolehkan pengguna menumpukan perhatian sepenuhnya pada permainan.

Selain itu, model 48GQ900 juga dilengkapi dengan alat kawalan jauh yang direka khas untuk kemudahan permainan yang dipertingkatkan dan pendirian bergaya yang memberikan kestabilan optimum tanpa pencerobohan ke dalam ruang meja atau meja pengguna.

Meningkatkan tahap dengan IPS Nano sangat besar

Bersama-sama barisan baharu, 32GQ850 mempersembahkan prestasi dan kelajuan visual generasi seterusnya.

Monitor diperakui dengan VESA® AdaptiveSync Display yang dilancarkan oleh Video Electronics Standards Association (VESA) ini mempunyai panel Nano IPS QHD (2,560 x 1,440) dengan teknologi Polarizer ATW.

Ia sekali gus dapat menjamin visual yang lancar dan warna yang konsisten dari hampir mana-mana sudut pandang.

Bukan itu sahaja, 32GQ850 juga dilengkapi dengan pensijilan VESA DisplayHDR™ 600, meliputi 98 peratus DCI-P3 dan mempunyai reka bentuk tanpa sempadan tiga sisi yang membantu menarik pemain lebih mendalam ke dalam aksi permainan kegemaran mereka.

Monitor ini juga termasuk kadar penyegaran ultra tinggi 240Hz (O/C 260Hz), overclock dan masa tindak balas 1ms. 

Secara ringkasnya, kelajuan prestasi adalah sangat pantas.

Permainan dihidupkan dengan Paparan HD Penuh

Model LG UltraGear™ 27GQ50F dan 24GQ50F menampilkan estetika permainan dengan dirian bersudut yang tajam dan bentuk Heksagon, manakala pangkalan monitor boleh laras boleh menukar kecondongan monitor untuk lebih keselesaan selain reka bentuknya yang bergaya dengan bezel tipis pada tiga sisi.

Bagi melengkapkan pengalaman permainan, monitor permainan UltraGear™ terbaru LG – model 48GQ900 dan 32GQ850 menggabungkan bicu fon kepala empat kutub yang membolehkan pengguna memasangkan set kepala dan berbual ketika bermain.

Model 2022 juga menawarkan bunyi keliling unggul DTS Headphone: X®, mengeluarkan semula setiap bunyi dalam permainan dengan kejelasan yang menakjubkan.

Menurut Choi, monitor LG UltraGear™ mempamerkan komitmen mereka untuk menerajui inovasi tahap tinggi bagi memenuhi keperluan pengguna

"Sama ada ia meningkatkan tahap atau menetapkan piawaian baharu dalam industri monitor permainan, kami secara konsisten berusaha untuk mencipta laluan yang mengubah permainan dalam industri monitor permainan sambil mengutamakan keperluan pengguna kami," katanya.

Monitor permainan LG UltraGear™ terbaharu kini tersedia di Malaysia di seluruh negara pada harga MSRP RM5,922 untuk model 48GQ900 dan MSRP RM3,150 bagi model 32GQ850. 

Selain itu, model LG UltraGear™ 27GQ50F dan 24GQ50F akan tersedia di pasaran pada harga MRSP masing-masing RM934 dan RM765.

Untuk maklumat lanjut untuk membeli monitor permainan LG UltraGear™ terbaharu, lawati pengedar sah LG terdekat dan laman web LG Electronics Malaysia, atau lawati Kedai Rasmi LG Monitor di Lazada dan Shopee untuk lebih banyak tawaran eksklusif platform.  

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 25 Oktober 2022 @ 11:03 AM