Tujuan utama RAM adalah untuk memperkasakan PKS tempatan dan membolehkan mereka mencapai lebih ramai audiens sasaran. - FOTO RAM
Tujuan utama RAM adalah untuk memperkasakan PKS tempatan dan membolehkan mereka mencapai lebih ramai audiens sasaran. - FOTO RAM
Nur Amirah Abd Rani

MENJAGA dan membesarkan anak-anak bukanlah satu tanggungjawab yang mudah terutama bagi ibu bapa yang bekerja dan mempunyai anak kecil yang memerlukan perhatian penuh. 

Ini kerana tanggungjawab ibu bapa tidak hanya terhad kepada menjaga anak, tetapi termasuk tugasan lain yang perlu dilaksanakan dan mereka perlu bijak dalam membahagikan masa dengan kehidupan di rumah. 

Oleh itu, bagi memudahkan urusan menjaga anak, terdapat segelintir ibu bapa yang menggunakan khidmat pengasuh bayi seperti Kiddocare, sebuah platform dalam talian yang menghubungkan ibu bapa dengan pengasuh terlatih.

Menerusi kerjasama Kiddocare dan REV Ad Manager (RAM), ibu bapa tidak perlu runsing lagi kerana kini mereka boleh mendapatkan pengasuh, pada bila-bila masa di mana sahaja. 

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Kiddocare, Nadira Yusoff berkata objektif mereka untuk mendapatkan pelanggan baharu bagi perkhidmatan mengasuh bayi berjaya dicapai setelah menjalankan kempen bersama RAM. 

"RAM membantu untuk mengenal pasti profil audiens keluarga yang betul dan cadangan saluran tepat untuk iklan kami, dan hasilnya Kiddocare berjaya meraih lima kali ganda peningkatan dalam jualan," tambah Nadira. 

Selain itu, akses kepada RAM juga membolehkan syarikat berkembang lebih dari iklan media sosial bagi memastikan capaian jenama pada harga yang berpatutan.

Image

RAM adalah satu bentuk penyelesaian unik dalam memperkasakan jenama dan agensi yang menyasarkan audiens berdasarkan pandangan pengguna strategik. 

Tujuan utama RAM adalah untuk memperkasakan PKS tempatan dan membolehkan mereka mencapai lebih ramai audiens sasaran.

Dengan hanya menjalankan sebuah kempen menggunakan jenis iklan Prestasi (Mobile Sticky Bottom), CTR (click-through rate) Kiddocare telah berjaya meningkat kepada lima peratus (melebihi tanda aras). 

Bagi perniagaan dan usahawan yang menggunakan khidmat RAM untuk pengiklanan akan menikmati manfaat rangkaian penonton, cadangan khidmat dan saluran yang tepat serta penyasaran audiens yang strategik dengan Model Pengguna AI.

Dengan lima langkah mudah ini, usahawan tidak perlu bimbang lagi untuk memperkenalkan jenama mereka kepada orang ramai dengan harga yang berpatutan:

  1. Cipta kempen
  2. Cipta audiens
  3. Cipta reka bentuk
  4. Bayar dan terbitkan iklan
  5. Laporan prestasi

Tarik perhatian pelanggan anda di laman web premium tempatan Malaysia dan sokong ekosistem tempatan sekarang! Untuk maklumat lanjut, layari https://revmedia.my/rev-ad-manager/

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 29 Julai 2022 @ 9:18 AM