Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah
Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah
BERNAMA

Kuala Lumpur: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan takziah kepada Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah dan Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin atas kembalinya ke rahmatullah ayahanda Tengku Permaisuri Selangor, Allahyarham Abdul Rahman Baba, 89, hari ini.

Ucapan yang sama turut dirakamkan oleh Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah dalam kenyataan yang dimuat naik menerusi Facebook Istana Negara.

Menerusi kenyataan itu, Seri Paduka Baginda berdua turut menzahirkan rasa sedih di atas pemergian Allahyarham dan menzahirkan harapan agar seluruh keluarga Allahyarham sabar serta tabah menghadapi suasana sedih dan pilu ini.

Al-Sultan Abdullah dan Tunku Azizah mendoakan agar roh Allahyarham dicucuri rahmat oleh Allah SWT dan ditempatkan dalam kalangan mereka yang beriman.

Istana Selangor menerusi satu hantaran di laman Instagram Selangor Royal Official hari ini memaklumkan bahawa Abdul Rahman, meninggal dunia akibat sakit tua, pada jam 3.40 pagi hari ini.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 20 April 2021 @ 4:13 PM