Nur Aqidah Azizi dan Mohd Iskandar Ibrahim


TANGISAN anak kecil mencari bapanya menambah kepiluan suasana di perkarangan kediaman keluarga anggota bomba, Allahyarham Adnan Othman, 33, di Lukut, hari ini.

Mereka yang berada di kediaman berkenaan turut tidak dapat menahan air mata mendengar rintihan anak sulung Adnan, Aisyah Damira, 5, yang memanggil bapanya ketika orang ramai hadir memberi penghormatan terakhir sejurus jenazah tiba di Taman Jaya, Lukut di Port Dickson, 11.50 pagi tadi.

Aisyah yang tidak berhenti menangis ditenangkan bapa saudaranya, Ahmad Shahir Salleh, 25, yang juga adik ipar Allahyarham.

Ahmad Shahir berkata, anak sulung daripada dua beradik itu amat rapat dengan bapanya dan sangat terkesan dengan tragedi terbabit.

Katanya, dia dimaklumkan mengenai kejadian itu selepas mendapat panggilan telefon daripada kakaknya yang juga isteri Allahyarham, Shahmiza Salleh, 31, 11.30 malam tadi.

“Saya hilang kata-kata sebaik mendapat tahu kejadian itu. Saya cuma fikirkan nasib kedua-dua anak mereka,” katanya ketika ditemui di perkarangan rumah keluarga Adnan.

Adnan yang juga anggota Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) Pasukan Bomba dan Penyelamat, terkorban bersama lima rakannya dalam operasi menyelamat seorang remaja yang dilaporkan tergelincir, ketika memancing di lombong di Puchong 9.15 malam tadi.

Lagi berita berkaitan Tragedi 6 Bomba Lemas

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 4 Oktober 2018 @ 1:13 PM
OTHMAN Surati, bapa kepada anggota Bomba, Adnan tidak dapat menahan air mata ketika melihat jenazah anaknya di Taman Jaya, Lukut. FOTO Muhd Zaaba Zakeria
OTHMAN Surati, bapa kepada anggota Bomba, Adnan tidak dapat menahan air mata ketika melihat jenazah anaknya di Taman Jaya, Lukut. FOTO Muhd Zaaba Zakeria