FOTO Hiasan
FOTO Hiasan
BERNAMA

WANITA maut selepas terjun dari tingkat tujuh sebuah hotel di Jalan Airport semasa serbuan oleh Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Miri, Miri, pada 8.55 malam semalam.

Ketua Polis Miri Asisten Komisioner Lim Meng Seah berkata, ketika serbuan, wanita tempatan berusia 31 tahun yang juga seorang penganggur itu berada di dalam sebuah bilik di premis tersebut bersama seorang lelaki tempatan berusia 34 tahun.

"Semasa menjalankan pemeriksaan di dalam bilik, tiba-tiba mangsa bertindak melarikan diri ke arah balkoni sebelum jatuh ke lobi hotel dan meninggal dunia di tempat kejadian," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Lim berkata, polis menjumpai satu peket plastik berwarna biru berisi ketulan dadah disyaki methamphetamine dengan anggaran berat 1.15 gram dan suspek lelaki itu ditahan mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952.

"Mangsa yang maut patah kedua-dua pergelangan tangan, kaki serta cedera pada belakang kepala dihantar ke Hospital Miri. Semakan polis mendapati mangsa pernah ditangkap berhubung Seksyen 414 Kanun Keseksaan (kesalahan memindah dan menghapus harta curi) dan waran tangkap sudah dikeluarkan kerana tidak hadir ke mahkamah Miri," katanya tanpa mendedahkan nama mangsa yang maut itu.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 11 Jun 2018 @ 10:57 AM