Dutch Lady Malaysia

DUTCH Lady Malaysia menyambut Hari Susu Sedunia tahun ini bersama-sama warga Malaysia dengan menghulurkan peluang kepada peminat Facebook untuk menunjukkan penghargaan dan kesayangan kepada keluarga dan orang tersayang melalui hadiah istimewa susu!

Peminat Facebook Dutch Lady Malaysia diberikan peluang untuk menghantar kotak khas susu Dutch Lady PureFarm kepada yang tersayang dengan mesej peribadi awal Mei lalu. Penerimanya mungkin ibu bapa, anak-anak, adik beradik, ahli keluarga dan mereka akan menerima hadiah bermakna ini melalui penghantaran kejutan pada 1 Jun, Hari Susu Sedunia.

Pengarah Pemasaran Dutch Lady Malaysia, Ashlee Ng berkata, terdapat banyak sebab untuk warga Malaysia berikan penghargaan dengan hadiah susu Dutch Lady PureFarm.

"Ia sebenarnya hadiah untuk kesihatan kerana setiap pek susu dalam kotak khas ini penuh dengan nutrien penting yang diperlukan oleh badan; oleh itu, setiap kali ibu bapa memberikan atau susu anaknya, ia adalah tanda penjagaan dan kasih sayang.

“Oleh itu, kita mahu membantu peminat kami dan pengguna membalas sayang keluarga mereka dengan hadiah susu Dutch Lady PureFarm.” katanya.

Seorang ibu yang menerima kotak biru khas Dutch Lady, Faridah tidak dapat menyembunyikan air matanya apabila menyedari bahawa penghantaran tersebut dihantar oleh anaknya, 14.

"Saya begitu terkejut untuk menerima susu tetapi lebih menyentuh hati saya adalah ketika membaca mesej daripada anak saya, Ali.

“Saya sungguh gembira dengan anak saya, kini mengetahui tentang kebaikan susu dan membesar menjadi seorang anak bijak. Ali juga meluahkan penghargaannya kepada saya.

“Itulah kegembiraan terbesar saya apabila menerima kotak biru yang istimewa ini dengan susu Dutch Lady PureFarm," katanya.

Sementara itu, seorang lagi penerima kotak biru Dutch Lady, Nicholas, 21, berpendapat bahawa hadiah ini benar-benar 'cool'!

"Saya terpaksa tinggal jauh dari rumah untuk melanjutkan pendidikan di kolej tahun ini dan kakak saya, Yvonne amat rapat dengan saya rindu saya.

"Apabila saya berada di rumah, kita tidak bercakap banyak kerana kita serumah, setiap hari kami akan bertemu di rumah. Tetapi jauh dalam hati kita, kita tahu kami menjaga setiap ahli keluarga kami.

"Jadi saya benar-benar gembira untuk mengetahui kakak saya terasa ketiadaan saya di rumah," kata Nicholas.

Setiap pek susu Dutch Lady PureFarm yang diterima bukan sahaja menunjukkan penghargaan pengirim, ia juga memenuhi keperluan nutrisi kanak-kanak dan dewasa warga Malaysia.

Kajian Pemakanan Asia Tenggara (SEANUTS) mendapati, satu dalam dua kanak-kanak Malaysia mempunyai tahap kalsium yang tidak mencukupi.

Sementara itu, Kajian Nutrisi Orang Dewasa Malaysia 2014 dalam kalangan orang dewasa pula menunjukkan purata pengambilan kalsium tidak memenuhi separuh daripada keperluan harian mereka.

“Susu Dutch Lady PureFarm mengandungi nutrien penting yang tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan seperti kalsium. Kalsium penting kerana membantu meningkatkan perkembangan tulang dan gigi kanak-kanak, di samping membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat dan mengelakkan kehilangan jisim tulang apabila usia kian meningkat.

"Kualiti yang unggul susu Dutch Lady PureFarm berasas daripada syarikat induk kami, FrieslandCampina, yang mempunyai 140 tahun warisan perladangan dan kepakaran dalam pengeluaran susu, memberikan susu berkualiti, lazat dan berkhasiat kepada setiap keluarga di seluruh dunia," kata Ng.

Selain kalsium, susu Dutch Lady PureFarm mengandungi protein untuk pertumbuhan dan perkembangan, Vitamin A untuk fungsi mata, Vitamin B2 untuk membebaskan tenaga daripada makanan, serta Vitamin D3 untuk membantu penyerapan kalsium dan fosforus.

Hanya dua hidangan susu sehari boleh mengubah keadaan tahap kalsium yang tidak mencukupi ini. Susu bukan sahaja boleh memberi nutrisi kepada badan secara fizikal, tetapi setiap pek mengukuhkan silaturahim keluarga juga.

Memberi susu kepada orang tersayang mungkin satu perbuatan yang kecil, tetapi sebenarnya memberikan kesan yang besar kepada kesejahteraan mereka. Melalui penghargaan ini yang mudah tetapi penuh kasih sayang, ahli keluarga mendapat belaian fizikal dan emosi, ikatan kekeluargaan menjadi semakin kuat.

Sempena sambutan Hari Susu Sedunia, Dutch Lady Malaysia berharap dapat memberi inspirasi kepada anda untuk menunjukkan ahli-ahli keluarga anda bahawa penghargaan kesayangan anda amat bermakna dalam hidup anda.

Membalas dengan memberitahu mereka berapa banyak anda menghargai mereka. Lebih baik lagi, katakan dengan kuat dan jelas dengan memberikan mereka hadiah kesihatan – susu Dutch Lady PureFarm!

Jadi, kongsikan kesayangan anda dengan susu sempena Hari Susu Sedunia. Untuk maklumat lanjut tentang susu Dutch Lady PureFarm, sila layari www.dutchladymalaysia.com.my.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 1 Jun 2017 @ 4:51 AM