KETUA Pegawai Eksekutif Mah Sing, Datuk Ho Hon Sang (empat dari kiri) dengan Rachel Leong (tengah) bersama pengurusan kanan Mah Sing pada majlis penyampaian anugerah dianjurkan Deloitte.
KETUA Pegawai Eksekutif Mah Sing, Datuk Ho Hon Sang (empat dari kiri) dengan Rachel Leong (tengah) bersama pengurusan kanan Mah Sing pada majlis penyampaian anugerah dianjurkan Deloitte.

Kuala Lumpur: Mah Sing Group Berhad, telah diiktiraf sebagai salah satu Pemenang Best Managed Company Malaysia 2023.

Dilancarkan pada tahun 2021, program ini mengiktiraf kecemerlangan syarikat-syarikat swasta dan milik keluarga yang disenaraikan di Bursa Malaysia, dengan pulangan tahunan sekurang-kurangnya AS$50 juta bagi kecemerlangan organisasi dan pencapaian mereka.

Pengarah Strategi dan Operasi Mah Sing Group Berhad, Rachel Leong telah menerima anugerah Best Managed Company 2023 daripada Pengarah Urusan Negara Deloitte, Yee Wing Peng dan disaksikan oleh Ketua Pengurus Syarikat Terbaik Asia Tenggara Deloitte, Michael Tsia.

Pengasas dan Pengarah Urusan Mah Sing Group Berhad Tan Sri Leong Hoy Kum berkata,

sebagai pemaju hartanah tempatan, Mah Sing bangga dengan modal perniagaan "fast turnaround" yang membolehkan pihaknya melengkapkan proses dengan cepat dalam projek-projek daripada perolehan tanah, pembangunan, penyelesaian dan penyerahan kepada pembeli rumah dalam jangka masa yang ditetapkan.

"Dengan portfolio sebanyak 55 projek, Mah Sing kini mempunyai jumlah baki Nilai Pembangunan Kasar (GDV) dan jualan belum dibilkan bernilai RM27.36 billion, memastikan penjanaan pendapatan yang kukuh.

"Selama 30 tahun, Mah Sing terus berinovasi dan berkembang untuk mengekalkan keunggulan bersaing sambil memegang janji jenama ini untuk mencapai kecemerlangan dalam perkhidmatan, operasi mampan dan penyampaian rumah berkualiti dan tercapai," katanya dalam kenyataan.

Menurutnya, mendapat pengiktirafan Best Managed Companies Malaysia pada 2023 merupakan penghormatan luar biasa dan satu bukti kepada dedikasi Kumpulan terhadap kecemerlangan dan inovasi.

"Ia mencerminkan usaha berterusan kami terhadap amalan terbaik, tadbir urus yang kukuh dan pertumbuhan yang mampan.

"Pengiktirafan ini memberi inspirasi kepada kami untuk terus mendorong sempadan, menyampaikan nilai luar biasa kepada pihak berkepentingan kami, dan memberi inspirasi kepada kami untuk mencapai tahap yang lebih tinggi pada masa hadapan," katanya.

Menurutnya, komitmen Mah Sing terhadap pelaksanaan yang cekap, penyerahan projek yang tepat pada masanya dan pengurusan kos melindungi reputasi dan kepercayaan kukuh terhadap jenama Mah Sing.

"Dengan pemahaman yang mendalam tentang arah aliran pasaran dan pilihan pelanggan, Mah Sing terus berada di hadapan untuk memanfaatkan peluang yang berkembang.

"Selain itu, model perniagaan fleksibel Kumpulan dan pengurusan modal berhemat terus menyokong inisiatifnya, memastikan kunci kira-kira yang sihat dengan perbelanjaan bersih yang rendah dan likuiditi tunai yang kukuh," katanya.

Sementara itu, Pengarah Strategi dan Operasi Mah Sing Group Berhad, Rachel Leong berkata, berorientasi kepada pelanggan adalah teras strategi perniagaan Mah Sing.

"Kami secara berterusan meningkatkan pengalaman pemilik rumah dan sistem pengurusan kecacatan berasaskan 'cloud'.

"Sistem ini membolehkan kami mendigitasikan proses pemeriksaan kualiti, penyerahan kecacatan, dan pembetulan. Misi kami adalah untuk menyampaikan produk berkualiti dan pengalaman pelanggan yang unggul," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 14 Julai 2023 @ 2:12 PM