PENERIMA anugerah The Knights Award 2023.
PENERIMA anugerah The Knights Award 2023.

Kuala Lumpur: The Knights Award 2023 meraikan individu dan syarikat atas sumbangan dalam bidang masing-masing di sebuah hotel di sini, baru-baru ini.

Ia sekali gus menekankan kepentingan kerjasama rentas industri serta sempadan bagi pendedahan pasaran dan kejayaan bersama.

Anugerah ini juga bertujuan untuk memupuk semangat perpaduan dan kerjasama dalam kalangan usahawan dalam majlis bertemakan Bond, Build & Bloom.

Presiden The Knights Award, Dr Zyro Wong berkata, pihaknya akan terus memberikan pengiktirafan kepada usahawan dan peniaga tanpa mengira saiz syarikat.

"Anugerah Knights bertujuan mengiktiraf kecemerlangan peniaga di Asia Tenggara.

"Ia juga menandakan pertumbuhan dan pembangunan komuniti perniagaan yang menjadi tunjang ekonomi negara," katanya dalam kenyataan.

Anugerah Knights mempunyai tiga kategori anugerah iaitu The Duke, The Earl dan The Baron, untuk mengiktiraf sumbangan serta pencapaian penting individu dalam ruang lingkup bidang masing-masing.

Acara tahun ini akan berkembang dengan hasrat untuk menjangkau ke kawasan yang lebih luas di seluruh benua Asia.

Acara itu turut menampilkan tokoh yang dihormati, ikon perniagaan, selebriti tempatan dan antarabangsa serta organisasi dari seluruh Asia.

Meraikan kecemerlangan merentasi pelbagai industri, acara itu mengiktiraf dan memberi penghormatan kepada 60 pemenang cemerlang daripada individu hingga syarikat korporat, yang sudah menakluki pelbagai cabaran dan muncul sebagai pemimpin sejati dalam bidang masing-masing.

Antara penerima yang patut diberi perhatian termasuk Datuk Dr Sheikh Muszaphar menerima anugerah Ikon Malaysia 2023 dan Datuk Seri A Samad Said (Pemenang Nobel Sepanjang Zaman), Datuk Nicol David (Atlet Paling Berinspirasi Sepanjang Zaman) dan Prof Tan Sri Datuk Dr Ghauth Jasmon (Ahli Akademik Terbaik Tahun Ini).

Selain itu, Vivo (Pengguna Teratas Pilihan Tahun Ini bagi Telefon Pintar), Parkroyal Collection KL (Hotel Lestari Terbaik Tahun Ini), WKV Holdings Sdn Bhd (Korporat Terbaik Tahun Ini bagi Bunyi & Pencahayaan) dan Raaji Silk Palace Sdn Bhd bagi Korporat Terbaik Tahun Ini (Tekstil).

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 24 Jun 2023 @ 6:00 AM