SNOPP Dogg (tengah) beraksi dalam perlumbaan 200m. FOTO Reuters
SNOPP Dogg (tengah) beraksi dalam perlumbaan 200m. FOTO Reuters
Reuters

Oregon: Ternyata Snoop Dogg bukan sahaja pantas ketika menyanyi rap, dia juga tidak kurang hebatnya di trek olahraga.

Penyanyi rap dan pelakon Amerika Syarikat (AS) itu membuat penampilan kameo pada saingan ujian trek dan padang Olimpik AS dengan mencatatkan masa 34.44 saat (s) dalam perlumbaan pertunjukkan 200 meter (m) dan berkata persembahannya 'tidak terlalu buruk untuk seorang berusia 52 tahun'.

Snoop Dogg memberi penghormatan kepada mendiang bintang bola keranjang NBA Los Angeles Lakers, Kobe Bryant dengan memakai pakaian sukan merah, biru dan putih dalam warna bendera AS dengan wajah Bryant dipaparkan di hadapan.

Snoop Dogg turut menggembirakan penonton dengan ulasannya yang menghiburkan untuk NBC mengenai perlumbaan lari berhalangan di Eugene, Oregon.

"Apa yang kita akan lihat sekarang ialah mereka akan mula mencelup, mencengkam, menunggang, tergelincir dan diharapkan tidak menggelongsor," katanya kepada penonton.

"Oh, dia melompat di atas halangan. Anda boleh melakukannya? Itu adalah helah yang hebat di sana. Saya suka yang itu. Dia terbabas di atas tippy-top."

Snoop Dogg, yang akan mengambil bahagian dalam liputan NBC Primetime Olimpik Paris mulai bulan depan, lebih dikenali dalam dunia sukan untuk Snoop Youth Football League

Permainan kejuaraan dipanggil 'Snooper Bowl'.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 25 Jun 2024 @ 12:22 AM