PACMAN terima tawaran Ugas.
PACMAN terima tawaran Ugas.
AFP

Los Angeles: Manny Pacquiao tidak menolak kemungkinan bertarung semula dengan juara WBA, Yordenis Ugas selepas kekalahan mengejutnya kepada petinju Cuba itu minggu lalu.

Pacquiao, 42, berkata di laman web The Athletic, dia sedia menimbangkan untuk menentang Ugas pada Januari depan.

"Ya, saya boleh kembali bertarung pada Januari. Saya akan melihatnya dahulu,'' kata Pacquiao. "Saya tahu saya boleh menentangnya semula jika saya mahu. Saya hanya perlu memberitahu Al Haymon (promoter). Ia tidak menjadi masalah.''

Selepas tamat aksi sengit pada Sabtu lalu, Ugas yang berusia 35 tahun sedia menawarkan juara dunia lapan divisyen itu pertarungan semula.

Pacquiao sebelum ini berkata dia mungkin bersara selepas tewas kali kelapan dalam karier profesionalnya sepanjang 26 tahun.

Tetapi menurutnya kepada The Athletic, dia sedia menimbangkan tawaran Ugas selepas tidak puas hati dengan cara kekalahannya itu.

"Saya akan memikirkannya kerana sukar dipercayai kerana dia sepatutnya antara lawan paling mudah pernah saya tentang,'' kata Pacquiao yang turut mendakwa kekejangan kaki antara punca kegagalannya dalam pertarungan itu.

"Dia sepatutnya tidak menyentuh saya. Apabila saya bergerak ke sini (sebelah kanan), saya rasa tiada apa-apa. Anda tahukan pergerakan saya dan anda dapat melihatnya banyak kali. Kaki saya terhenti.''

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 26 Ogos 2021 @ 1:19 PM