AKSI antara Croatia dan Albania sebentar tadi. FOTO AFP
AKSI antara Croatia dan Albania sebentar tadi. FOTO AFP
Reuters

Hamburg: Albania meninggalkan Croatia dalam bahaya tersingkir daripada Euro 2024 di peringkat kumpulan selepas seri 2-2 sebentar tadi ketika pemain Albania, Klaus Gjasula menjaringkan gol di kedua-dua hujung separuh masa, termasuk jaringan penyamaan dramatik pada masa kecederaan.

Menurut pengendali Croatia, Zlatko Dalic, mereka menempuhi aksi sukar dan banyak tenaga yang terpaksa dikeluarkan anak buahnya.

"Ini adalah perlawanan yang sukar, dengan dua bahagian yang sama sekali berbeza. Banyak tenaga dilaburkan untuk mendahului 2-1 dan kemudian kami melepaskan gol dalam masa tambahan. Sukar untuk mendapatkan gol pada saat-saat akhir.

"Separuh masa pertama sangat teruk dan babak kedua lebih baik, yang memberangsangkan untuk perlawanan dengan Itali, kemenangan ke atas Itali akan membawa kami lebih jauh. Kami masih dalam permainan, kami akan bersedia dan melakukan semua yang terdaya untuk meneruskan," katanya.

Sementara itu, Andrej Kramaric, akui mereka tidak mampu melakukan apa-apa pada separuh masa pertama.

"Pada separuh masa pertama, kami tidak dapat mencipta apa-apa. Pada separuh masa kedua, sudah tentu ia adalah imej yang berbeza. Kami lebih agresif, dominan.

"Apa yang saya ingin katakan ialah ini adalah bola sepak, inilah sebabnya semua orang suka bola sepak. Pada saat-saat terakhir, kadangkala anda menjaringkan gol untuk menang, kadangkala anda bolos, malangnya itulah yang berlaku kepada kami," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 20 Jun 2024 @ 12:20 AM