DARWIN Nunez. FOTO REUTERS
DARWIN Nunez. FOTO REUTERS

London: Darwin Nunez percaya dia mendapat manfaat selepas tidak menghiraukan soal dirinya di media sosial susulan kritikan diterima pada babak awal kariernya di Liverpool.

Penyerang Uruguay itu mempamerkan persembahan memukau membantu The Reds menang 2-1 ke atas Newcastle, Ahad lalu.

Nunez tampil dari bangku pemain simpanan untuk menjaringkan dua gol buat Liverpool, dengan pasukan 10 pemain itu bangkit untuk meraih kemenangan dramatik pada masa kecederaan.

Pemain berusia 24 tahun itu memberitahu akhbar Uruguay, Sport 890 sebelum ini dia sering membaca pendapat peminat mengenainya di media sosial.

Nunez mengakui membaca komen memberi impak negatif terhadapnya ketika musim sulungnya di Liverpool susulan perpindahan bernilai £85 juta (RM497 juta) dari Benfica.

Dia mendedahkan kini dia tidak mempedulikan media sosial dan hanya mengambil kira pandangan bos Liverpool, Jurgen Klopp.

"Saya biasa mengikuti setiap komen di media sosial, ia menjadikan saya teruk.

"Mereka berterusan mengkritik saya, tetapi saya kini tidak melihatnya, saya bekerja dalam senyap-senyap dan semuanya berjalan lancar.

"Bagi saya, biarlah apa pun yang mereka nak kata, saya tetap OK. Jurulatih adalah orang yang memutuskan siapa akan bermain dan saya menghormati keputusannya," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 30 Ogos 2023 @ 11:23 AM