TANG Jie-Ee Wei atasi cabaran beregu Thailand.
TANG Jie-Ee Wei atasi cabaran beregu Thailand.
Ferzalfie Fauzi


Kuala Lumpur: Beregu campuran negara, Chen Tang Jie-Toh Ee Wei mengikut jejak langkah Lee Zii Jia apabila mara ke pusingan kedua Seluruh England selepas menewaskan pilihan keenam dari Thailand, Dechapol Puavaranukroh-Sapsiree Taerattanachai, sebentar tadi.

Dalam aksi pusingan pertama berlangsung di Utilita Arena Birmingham itu, Tang Jie-Ee Wei mara ke pusingan kedua dengan kemenangan 21-14, 12-21, 21-15 dalam tempoh 57 minit.

Kemenangan itu yang kedua buat Tang Jie-Ee Wei ke atas Dechapol-Sapsiree dalam tujuh pertemuan.

Sebelum itu, Zii Jia turut melangkah ke pusingan kedua selepas menewaskan pemain ranking keenam dunia dari Jepun, Kodai Naraoka 21-12, 21-19 dalam tempoh 49 minit.

"Saya memberi fokus yang lebih untuk melakukan pukulan serangan hari ini," kata Zii Jia ketika ditemubual Persekutuan Badminton Dunia (BWF).

"Setiap kali bertemu Kodai, kami perlu bersiap sedia kerana perlawanan pasti akan menjadi sengit. Dia seorang pemain yang bagus, bertahan. Apapun, saya gembira dengan prestasi diri saya hari ini."

Zii Jia selepas ini dijadual bertemu pemain Singapura, Loh Kean Yew di pusingan kedua selepas lawannya itu menewaskan Ng Ka Long dari Hong Kong 21-12, 21-17.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 13 Mac 2024 @ 10:36 PM