AKSI Joo Ven ketika menentang Kidambi. FOTO BAM
AKSI Joo Ven ketika menentang Kidambi. FOTO BAM
BERNAMA

Kuala Lumpur: Dua pemain perseorangan lelaki Malaysia, Liew Daren dan Soong Joo Ven tersingkir awal pada pusingan pertama Kejohanan Badminton Terbuka Korea 2022 di Stadium Palma, Suncheon, hari ini.

Walaupun beraksi hebat pada set pertama, pemain bukan pilihan Daren masih tidak dapat menewaskan pemain pilihan kelima, Srikanth Kidambi selepas pemain profesional Malaysia itu tewas tipis 20-22.

Pada set kedua, pemain India itu mempamerkan permainan yang lebih mantap apabila mencatat kemenangan mudah 21-11 ke atas Daren untuk mara ke pusingan kedua esok.

Dalam perlawanan lain, pemain pilihan ketiga dari Indonesia, Jonatan Christie menepati jangkaan untuk mara ke pusingan seterusnya apabila menyingkirkan Joo Ven 21-13, 21-18 dalam tempoh 39 minit.

Sementara itu, pasangan beregu lelaki profesional negara, Goh V Shem-Low Juan Shen menewaskan gandingan senegara, Nur Mohd Azriyn Ayub-Lim Khim Wah, 21-17, 21-19.

V Shem-Juan Shen akan bertemu gandingan tuan rumah Kang Minhyuk-Seo Seungjae selepas mereka mengetepikan rakan senegara mereka, Jang Sung Ho-Dong Ju Ki, 21-14, 25-23.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 6 April 2022 @ 3:50 PM