PEMAIN TFC meraikan kemenangan menewaskan Negeri Sembilan minggu lalu.  - FOTO Rozainah Zakaria
PEMAIN TFC meraikan kemenangan menewaskan Negeri Sembilan minggu lalu. - FOTO Rozainah Zakaria
Malik Muhamad

BIARPUN memimpin Kumpulan A saingan Piala Malaysia, pemangku ketua jurulatih Terengganu (TFC), Nafuzi Zain enggan diul

it mimpi indah bertemu Negeri Sembilan pada aksi pusingan kedua di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, Jumaat ini.

Bekas penyerang skuad Terengganu itu juga tidak mahu melabelkan skuadnya sudah berada dalam zon selesa walaupun menang emua tiga perlawanan di peringkat kumpulan.

Sebaliknya, beliau mengingatkan anak buahnya supaya meningkatkan lagi prestasi selain memperagakan aksi terbaik menentang skuad Hobin Jang Hobin itu.

"Kemenangan TFC kali ketiga berturut-turut menumpaskan Negeri Sembilan pada pusingan pertama selepas PKNS dan Kedah tempoh hari membuka peluang lebih luas buat skuad Penyu mara ke peringkat suku akhir.

"Jika dilihat kedudukan terkini, kami memerlukan satu lagi kemenangan selepas ini untuk selesa sebelah kaki ke pusingan lapan pasukan terbaik.

NAFUZI mahu pemain  fokus sepenuhnya aksi menentang Negeri Sembilan di Paroi.
NAFUZI mahu pemain fokus sepenuhnya aksi menentang Negeri Sembilan di Paroi.

"Saya mengingatkan pemain kemenangan dalam tiga perlawanan sebelum ini tidak bermakna kami bagus sebaliknya masih banyak perlu diperbaiki kerana ada yang tidak konsisten pada setiap perlawanan.

"Justeru bertemu Negeri Sembilan, saya berpesan bahawa tiada jalan mudah untuk menang melainkan perlu fokus hingga minit terakhir perlawanan kerana sudah pasti lawan juga mahukan kemenangan untuk mengintai slot ke suku akhir," kata Nafuzi.

Berdasarkan kedudukan terkini kumpulan, TFC mengumpul sembilan mata diikuti Kedah (7 mata), PKNS ( 4 mata) dan Negeri Sembilan tercorot tanpa sebarang mata.

Nafuzi juga sudah pasti menyandarkan harapan kepada Wan Azraie Wan Teh untuk mengawal kubu terakhir pasukan.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 21 Ogos 2019 @ 12:49 PM