DOLLAH mahu anak buah benam PKNP. FOTO/FAIL
DOLLAH mahu anak buah benam PKNP. FOTO/FAIL
Asrol Awang


SKUAD Pahang mahu memastikan slot suku akhir lebih awal daripada Kumpulan D apabila melayan kunjungan PKNP FC di Stadium Darul Makmur, malam esok.

  Berbekalkan tujuh mata daripada tiga perlawanan, skuad Tok Gajah perlu memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri untuk mengesahkan tempat lebih awal.

  Pengendalinya, Dollah Salleh berkata, kemenangan akan memberi kelebihan kepada mereka untuk berada dalam kelompok lapan pasukan terbaik.

  "Oleh itu, saya mengharapkan semua pemain dapat mempamer komitmen tinggi untuk menewaskan lawan sekali gus mengutip tiga mata.

  "Walaupun bakal diberi tentangan sengit, pemain perlu bijak untuk mengelak lawan mencuri mata kerana PKNP sudah pasti mahu menebus kekalahan 0-1 di Batu Kawan minggu lalu," katanya.

  Dollah berkata, skuad kendalinnya kini berada pada prestasi terbaik walaupun hanya kembali menjalani latihan kelmarin.

  Katanya, dua kemenangan berturut-turut ketika menewaskan Selangor 2-0 dan PKNP 1-0 diyakini memberi semangat dan kekuatan kepada anak buahnya.

  "Saya percaya semua pemain mahu mengekalkan keputusan positif ini dan memastikan PKNP dikalahkan untuk mengutip tiga mata," katanya.

  

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 24 Ogos 2018 @ 4:10 PM