SUJITHRA (kanan) menewaskan Kim Dami.
SUJITHRA (kanan) menewaskan Kim Dami.
Jumiati Rosly


PEMAIN skuasy Kuala Lumpur, K Sujithra mudah mara ke separuh akhir kategori bawah 15 tahun (B-15) perempuan Kejohanan Antarabangsa Remaja Kuala Lumpur Ke-11 di Pusat Skuasy Nasional, Bukit Jalil hari ini.

Pemain berusia 13 tahun itu hanya memerlukan 20 minit untuk menewaskan pemain Korea Selatan, Kim Dami 11-9, 11-8, 11-3 sekali gus membolehkannya membuat perhitungan menentang wakil Selangor, N Shasmithaa di separuh akhir esok.

Sujithra mengakui dia tidak sabar menentang Shasmithaa selepas tewas 3-0 pada pusingan kedua Kejohanan Remaja Kebangsaan di Bukit Jalil tahun lalu.

“Kekalahan itu masih menghantui saya. Saya berharap dapat membalas dendam kekalahan itu,” kata Sujithra yang merangkul dua gelaran tahun ini iaitu menjuarai kejohanan Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Kuala Lumpur, Februari lalu dan Kejohanan Tertutup Kuala Lumpur pada Oktober.

“Kepantasan saya semakin baik, begitu juga dengan pukulan saya. Saya harap dapat mengekalkan momentum kemenangan,” katanya yang mendapat tunjuk ajar Raymond Arnold, Kim Hyun Goo dan Rashidi Abdul Hamid.

Satu lagi perlawanan separuh akhir bakal menyaksikan pertembungan antara Aira Azman dari Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ)/SRAM dan Nathalie Sim dari Sarawak.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 8 Disember 2017 @ 7:01 PM