PEMBANGUNAN Majestic Residence diinspirasikan daripada pengembaraan Ho (kiri) di seluruh dunia.
PEMBANGUNAN Majestic Residence diinspirasikan daripada pengembaraan Ho (kiri) di seluruh dunia.
KEMUDAHAN disediakan antaranya ‘sky pool’ dan ‘sky lounge’ yang elegan.
KEMUDAHAN disediakan antaranya ‘sky pool’ dan ‘sky lounge’ yang elegan.
Fairul Asmaini Mohd Pilus


MAJESTIC Residence, sebuah projek pegangan bebas serba moden oleh Majestic Gen kini bersedia mentakrifkan semula kehidupan mewah di tengah ibu kota Kuala Lumpur.

Menerusi reka bentuk inovatif dan pembangunannya yang berpusat di lokasi perdana, konsep rumah serba mewah yang diketengahkan jelas membuktikan komitmen mereka untuk membangunkan kediaman bersesuaian dengan gaya hidup moden.

Syarikat pemaju itu meletakkan komitmen tinggi dalam membentuk era kehidupan mewah dan tumpuan utama adalah untuk menghasilkan reka bentuk inventif, pengalaman gaya hidup luar biasa serta pembangunan di lokasi perdana.

Komitmen itu selaras dengan keperluan generasi kini yang semakin berkembang pesat.

Lebih menarik, susun atur seni bina pembangunan berkenaan mengetengahkan intipati kontemporari dan eksklusif, sekali gus menjadikannya menonjol di tengah-tengah landskap pesat di pusat bandar Kuala Lumpur.

Antara keunikan hartanah itu adalah kebolehcapaian dan ketenangan yang ditawarkan dalam landskap bandar dinamik, selain turut melindungi residen dari hiruk pikuk kota dan kesesakan lalu lintas.

Unit kediamannya direka bagi memenuhi keperluan profesional muda menerusi penawaran ruang yang boleh disesuaikan dengan fungsi rumah selesa hingga persekitaran bekerja dari rumah yang produktif.

Pembangunan itu turut memastikan penghuninya mempunyai akses mudah ke kawasan tumpuan, pusat perniagaan, kemudahan kesihatan dan taman awam.

Ketua Pegawai Eksekutif Majestic Gen, Datuk Hoo Kim See berkata, pembangunan itu diinspirasikan daripada pengembaraannya ke seluruh dunia.

Kata beliau, reka bentuk unik Majestic Residence mengasimilasikan pengaruh Otavalo, Ecuador yang mewujudkan persekitaran hidup yang canggih tanpa mengetepikan aspek kedesaan.

"Falsafah reka bentuk dalaman yang lebih dikenali 'Loftavalo' menggabungkan corak Otavalo dengan bahan seperti kayu, logam, kaca, kulit dan konkrit secara harmoni," katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 10 November 2023 @ 6:20 AM